Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Hackathon για την Ακεραιότητα στον Αθλητισμό – Απονομή Βραβείων (ΦΩΤΟ)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Hackathon για την Ακεραιότητα στον Αθλητισμό – Απονομή Βραβείων (ΦΩΤΟ)

Σε συνέχεια του πετυχημένου  διαγωνισμού Hackathon που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (ΓΕΓΚΑΔ) σε συνεργασία με το τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), τελέστηκε σήμερα στα γραφεία της ΓΕΓΚΑΔ η απονομή των επάθλων στις διακριθείσες ομάδες, από την Γ.Γ. κα Αναστασία Ξεπαπαδέα.

Ο συμμετοχικός μαραθώνιος προγραμματισμού διεξάγεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και αποτελεί πλέον θεσμό της ΓΕΓΚΑΔ, η οποία στο πλαίσιο  της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς 2018-2021 στοχεύει στη συνεργασία  της με  τους επαγγελματίες και σπουδαστές του χώρου της πληροφορικής αλλά  και με τους πολίτες εν γένει, με σκοπό την ανάπτυξη κοινών δράσεων  για την αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς καθώς και  την  ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των νέων και του κοινού απέναντι σε αυτά.

Σκοπός του φετινού διαγωνισμού, που έλαβε χώρα στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2018 στο INNOVATHENS της Τεχνόπολης του ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ήταν η ανάπτυξη πρωτότυπων λύσεων που θα ενθαρρύνουν την εμπλοκή των πολιτών στην ενεργή πρόληψη και καταπολέμηση της διαφθοράς στον Αθλητισμό. Σ’ αυτόν συμμετείχαν  ιδιαίτερα ανταγωνιστικές προτάσεις ενώ σε ρόλο μεντόρων και μελών της επιτροπής αξιολόγησης ήταν  εκπρόσωποι  της ακαδημαϊκής κοινότητας καθώς και στελέχη από αρχές  καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Τα έπαθλα απονεμήθηκαν ως εξής:

1ο βραβείο: Η ομάδα Fraud Line που αποτελείτο από τους  Βασίλη Σταματόπουλο, Χριστίνα Παπαζησίμου, Αναστασία Παναγοπούλου και Γιώργο Παναγόπουλο, με την πρόταση εφαρμογής για την δημιουργία ενοποιημένης πλατφόρμας εκπαίδευσης και αμφίδρομων ανώνυμων καταγγελιών – whistleblowing για την προώθηση της ακεραιότητας στον αθλητισμό.

2ο βραβείο: Η ομάδα Infinity Code που αποτελείτο από τους Αθανάσιο Μελεούνη και Κωνσταντίνο Τσιώμο με την πρόταση εφαρμογής «Spirit»,  που αφορά τη δημιουργία ενός συστήματος  συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών των εμπλεκόμενων φορέων στην πρόληψη της διαφθοράς και την ενίσχυση της ακεραιότητας στον αθλητισμό.

3ο βραβείο: Οι ομάδες e- transparency των Κύρου Ιωσηφίδη και Έφης Χατζοπούλου και Solitary Daze των Ραφαήλ Μπιλίδα και Χαράλαμπου Τσόκα, για την υλοποίηση πλατφόρμας e-learning καθώς και συγκεκριμένης μηχανής αξιολόγησης των πληροφοριών με «έξυπνους» αλγόριθμους που θα διευκολύνουν την έρευνα αναγνωρίζοντας συγκεκριμένα μοτίβα που εμφανίζονται σε ιστορικές περιπτώσεις, και αντίστοιχα η δημιουργία βάσης δεδομένων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων όλων των παραγόντων των αθλητικών συλλόγων καθώς και πλατφόρμας  καταγραφής των δράσεων κοινωνικής ευθύνης τους.

Κατά την διάρκεια της απονομής η Γενική Γραμματέας τόνισε την σπουδαιότητα της συμμετοχής του κοινού σε αντίστοιχες  δράσεις και συνεχάρη τη σπουδή και τον επαγγελματισμό των ομάδων καθ’ όλη την διάρκεια του διήμερου διαγωνισμού, όπως αυτά καθρεφτίστηκαν στις τελικές τους προτάσεις.

Τέλος οι ομάδες  είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν την εμπειρία της συμμετοχής τους στον διαγωνισμό και να θέσουν τις βάσεις για μια μεταξύ τους συνεργασία με ωφελούμενη τη ΓΕΓΚΑΔ  από τις αρχές του νέου έτους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ