Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Άγνωστοι βανδάλισαν το σπίτι του Μπουτάρη (ΦΩΤΟ)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άγνωστοι βανδάλισαν το σπίτι του Μπουτάρη (ΦΩΤΟ)

Το σπίτι του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, βανδάλισαν άγνωστοι κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι δράστες μπήκαν από την είσοδο της πολυκατοικίας, ανέβηκαν στον όροφο, όπου διαμένει ο κ. Μπουτάρης κι έβαψαν με κόκκινο σπρέι την πόρτα του διαμερίσματος, ενώ έγραψαν στον τοίχο της οικοδομής τη λέξη «προδότη».

Ο δήμαρχος ενημέρωσε άμεσα την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης που έσπευσε στο χώρο για έρευνα, ενώ τις επόμενες ώρες θα καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων.

«Οργανωμένο σχέδιο»

«Θεωρώ πως ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο γιατί οι δράστες ήξεραν τη διεύθυνση και την ακριβή κατοικία μου, αφού στα θυροτηλέφωνα της οικοδομής και στην πόρτα του διαμερίσματος δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο το όνομά μου. Αναστατώθηκε η οικογένειά μου και κυρίως τα παιδιά της γυναίκας μου, ηλικίας 7-14 ετών, που ήταν τα πρώτα που το είδαν φεύγοντας για το σχολείο», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Μπουτάρης.

«Λυπάμαι για την απαράδεκτη συμπεριφορά κάποιων θερμοκέφαλων. Τακτικά δέχομαι υβριστικά και απειλητικά τηλεφωνήματα. Δεν πτοήθηκα ούτε στον ξυλοδαρμό, δεν θα πτοηθώ ούτε και τώρα», πρόσθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Αυτεπάγγελτη έρευνα

Αυτεπάγγελτη έρευνα διεξάγει η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό των δραστών.

Ήδη, αστυνομικοί ξεκίνησαν να συγκεντρώνουν καταθέσεις και κάθε άλλο πρόσφορο υλικό που θα τους βοηθήσει να φτάσουν στα ίχνη των δραστών. Η έρευνα σε αυτή τη φάση αφορά το αδίκημα της διακεκριμένης φθοράς, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Δήλωση του Ν. Παρασκευόπουλου

Με αφορμή τον βανδαλισμό στο σπίτι του κ. Μπουτάρη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Ομότιμος Καθηγητής Νομικής Α.Π.Θ., Νίκος Παρασκευόπουλος, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Ο βανδαλισμός στο σπίτι του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη είναι απεχθής.  Δεν πλήττει μόνο τον ίδιο, που έχει πάντα ψηλό φρόνημα, αλλά και τον Δήμο και τον πολιτισμό της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, πλήττει τη Δημοκρατία, που δεν είναι απλώς ένα τυπικό δεδομένο, αλλά μια ουσιαστική αξία, διεκδικούμενη καθημερινά.

Εκφράζω,  εν μέσω των  συμπολιτών μου, τη θερμή μου συμπαράσταση στον δήμαρχο».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ