Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Έκλεψαν 300 φιάλες παλαιωμένα κρασιά από οινοποιείο στο Κιλκίς

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έκλεψαν 300 φιάλες παλαιωμένα κρασιά από οινοποιείο στο Κιλκίς

Μερακλήδες φαίνεται πως ήταν οι δράστες της ληστείας που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης σε οινοποιείο της Γουμένισσας Κιλκίς που παράγει βιολογικό κρασί και φέρεται να έκλεψαν 300 πολύτιμες φιάλες που χρονολογούνται από το 1996 και δεν κυκλοφορούσαν πλέον στην αγορά. Οι κλέφτες έκτος από το κρασί πήραν μαζί τους και όσα κρεατικά υπήρχαν στα ψυγεία του οινοποιείου.

Ο ιδιοκτήτης του οινοποιείου, Βαγγέλης Χατζηβαρύτης, είπε πως οι φιάλες των κρασιών που εκλάπησαν σχημάτιζαν ένα παζλ της ιστορικής διαδρομής του οινοποιείου, “από το οποίο αφαιρέθηκαν κάποια κομμάτια του και πλέον είναι ελλιπές. Πραγματικά το γεγονός μας έχει στεναχωρήσει πάρα πολύ, όχι τόσο για την αξία των κρασιών, όσο για την ιστορία μας. Έχουν μια σημαντική χρηματική αξία αυτές οι φιάλες, αλλά πολύ μεγαλύτερη αξία έχουν για εμάς, διότι είναι το αρχείο μας, με αυτή την κλοπή χάνουμε μέρος της ιστορίας μας” δήλωσε.

Όπως ο ίδιος υποστήριξε πως πρόκειται για τα πιο παλιά κρασιά του οινοποιείου. “Ίσως έγινε κατ’ εντολή κάποιου να κλαπούν οι παλιές μας χρονιές. Είναι κρίμα να μην μπορούμε να πούμε πια (μέσα από τις φιάλες), πότε γεννήθηκε το οινοποιείο, πώς ξεκίνησε. Αυτά είναι τα δείγματα των κρασιών που θέλαμε να κρατήσουμε όσο μπορούσαμε περισσότερο” συμπλήρωσε.

Ο ίδιος έκανε έκκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εάν κάποιος εντοπίσει κάποιο κρασί με τις συγκεκριμένες χρονολογίες, να ενημερώσει άμεσα. Ο ιδιοκτήτης έχει καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων, ωστόσο δύσκολα θα εντοπιστούν τα ίχνη των δραστών, καθώς φαίνεται πως φορούσαν γάντια και δεν άφησαν τα αποτυπώματα τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ