Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ένας νεκρός σε συμπλοκή Ειδικού Φρουρού (εκτός υπηρεσίας) με ληστές

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ένας νεκρός σε συμπλοκή Ειδικού Φρουρού (εκτός υπηρεσίας) με ληστές

Ένας νεκρός είναι ο απολογισμός χθεσινής συμπλοκής ανάμεσα σε έναν ειδικό φρουρό που υπηρετεί στην Ομάδα ΔΙΑΣ και ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και δύο ληστές. Ο αστυνομικός αντιλήφθηκε ότι τουλάχιστον δύο άτομα επιβίβασαν δια της βίας μία ηλικιωμένη γυναίκα σε αυτοκίνητο, έξω από το σπίτι της, στην οδό Τριπόλεως, στην Κάτω Κηφισιά.

Όταν αντιλήφθηκε το περιστατικό ακολούθησε καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας πυροβόλησε στα λάστιχα του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο σταμάτησε στη συμβολή των οδών Δρόσου και Κηφισού και τα άτομα αυτά έβγαλαν έξω τη γυναίκα.

Παράλληλα, ένας από τους δράστες βγήκε έξω και συνεπλάκη με τον αστυνομικό, ο οποίος σε κάποια στιγμή πυροβόλησε. Στη συνέχεια ο ένας Ρομά μπήκε πάλι στο αυτοκίνητο και οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 36χρονος νεκρός είναι ένα από τα άτομα που συμμετείχαν στο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν σεσημασμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων, κατά την διάρκεια οικογενειακού επεισοδίου, το 2009 στο Ζεφύρι, όπου και διέμενε. Από την Αστυνομία αναζητείται ένα ακόμα άτομο, επίσης Ρομά, για το οποίο υπάρχουν υποψίες, αλλά δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί επίσημα.

Τι δήλωσε ο αστυνομικός

Σύμφωνα με το protothema.gr και ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι ο άνδρας, προσπάθησε να τραβήξει από την ζώνη του περίστροφο και τότε αυτός έβγαλε το δικό του πιστόλι και πυροβόλησε. Την ίδια ώρα η 82χρονη γυναίκα βγήκε από το αυτοκίνητο των δραστών, ενώ ο Ρομά μπήκε ξανά στο όχημα, και μαζί με τον συνεργό του απομακρύνθηκαν με ταχύτητα.

Ο αστυνομικός ο οποίος είχε ήδη τηλεφωνήσει στην Άμεση Δράση, πήρε την γυναίκα και την μετέφερε στο σπίτι της, ενώ στην περιοχή έφτασαν περιπολικά που άρχισαν τις αναζητήσεις, χωρίς όμως να εντοπίσουν το αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ