Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Αγρίνιο: Αγωγή κατά του Δημοσίου από 19χρονη που την χτύπησε φωτοβολίδα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αγρίνιο: Αγωγή κατά του Δημοσίου από 19χρονη που την χτύπησε φωτοβολίδα

Στο νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Ιωάννινα παραμένει νοσηλευόμενη η 19χρονη Μαρία, η οποία τραυματίστηκε βαριά στο πρόσωπο όταν δέχθηκε ευθείας βολής φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών, στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.

Η οικογένεια της ζητά να βρεθεί ο ένοχος και να ενημερωθεί για την εξέλιξη των ερευνών, ενώ θεωρείται βέβαιο πως θα υποβληθεί μήνυση από την ίδια, μόλις βγει από το νοσοκομείο. Αυτό πρόκειται να γίνει την Τετάρτη και ενώ η κατάσταση της υγείας της, μετά από δύο χειρουργεία, είναι ικανοποιητική.

Η αγωγή, σύμφωνα με πληροφορίες θα στρέφεται κατά του Δημοσίου και των αρχών που ήταν επιφορτισμένες με την ασφάλεια των πολιτών, κάτι που δεν έκαναν. Δεκάδες άνθρωποι τέθηκαν σε κίνδυνο από την εγκληματική δράση κάποιων εκ των κουκουλοφόρων, που χρησιμοποίησαν, όπως προκύπτει, φονικά μέσα στις συγκρούσεις τους με την Αστυνομία.

Να σημειωθεί πως οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν όλο εκείνο το υλικό που αποδεικνύει την ρίψη του αντικειμένου (φωτοβολίδας)  από άγνωστο προς το παρόν άτομο, από κάποιου είδους μηχανισμό εκτόξευσης του κρατούσε.

Θεωρούν δεδομένο επίσης πως το αντικείμενο αυτό, τραυμάτισε την νεαρή. Υπάρχει και σχετική μαρτυρία προσώπου που βρίσκονταν δίπλα της. Η ίδια δεν θυμάται τίποτε.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό-ταυτοποίηση του δράστη/δραστών συνεχίζονται ενώ και το κατηγορητήριο αναμένεται να είναι βαρύ, μιας και όπως προκύπτει, κάποιος-κάποιοι από τους αγνώστους, ήθελαν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς ανάμεσα στους αστυνομικούς, χωρίς να υπολογίζουν το κόστος σε αθώα θύματα.

Σύμφωνα με την οικογένεια οι αρχές ασφάλειας δεν έκαναν καλά της δουλειά τους και δεν μπόρεσαν να ελέγξουν την κατάσταση με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του Αγρινίου να μετατραπεί σε πεδίο μάχης, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Παράλληλα, εκφράζονται ερωτηματικά για τις έρευνες ως προς τον εντοπισμό του άγνωστου δράστη, ότι δηλαδή δεν έγιναν εκείνες οι άμεσες ενέργειες με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Πηγή: www.fimotro.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ