Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Αναβίωσαν οι στιγμές του φονικού της οικογένειας Χατζηγεωργίου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αναβίωσαν οι στιγμές του φονικού της οικογένειας Χατζηγεωργίου

Οι ανατριχιαστικές σκηνές της διπλής δολοφονίας του καθηγητή Γιώργου Χατζηγεωργίου και της συζύγου του Ντίνας Σεργίου, που είχε παγώσει την κοινή γνώμη τον περασμένο Απρίλιο, αναβίωσαν στο αιματοβαμμένο σπίτι του Στρoβόλου Λευκωσίας, όπου μεταφέρθηκαν για την αναπαράσταση ο δολοφόνος και οι τρεις συγκατηγορούμενοί του.

Το άγριο φονικό ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια των δικαστών του Κακουργιοδικείου, ενώ η γύρω περιοχή είχε αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ο βασικός κατηγορούμενος Λοΐζος Τζιωνής, που φέρεται ότι σχεδίασε την αιματηρή ληστεία και ηγήθηκε της ομάδας των τεσσάρων που την έπραξαν, εμφανίστηκε περιποιημένος, φρεσκοκουρεμένος και σοκαριστικά… ατάραχος! Σαν να κυλούσε παγωμένο αίμα στις φλέβες του, κινήθηκε με ψυχραιμία στον χώρο όπου κατακρεούργησε τον καθηγητή και τη σύζυγό του, ενώ το 15χρονο παιδί τους άκουγε τα πάντα.

Στα περιπολικά

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο σπίτι μπήκαν ο Τζιωνής και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος, ενώ ο (ετεροθαλής αδελφός του Τζιωνή) Λευτέρης Σολωμού και η Σάρα Σιάμς παρέμειναν στα περιπολικά, καθώς είχαν αρνηθεί να παραστούν στην αναπαράσταση λόγω συναισθηματικής φόρτισης. Μάλιστα, απέφευγαν να κοιτάξουν προς τους συγγενείς των θυμάτων που ήταν παρόντες, κάτι που δεν ενόχλησε στο παραμικρό τον Τζιωνή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Espresso” ατά τη διάρκεια της αναπαράστασης ο δικηγόρος του Χατζηξενοφώντος υποστήριξε ότι ο πελάτης του βρέθηκε στον χώρο ύστερα από απειλή και βία του Τζιωνή, και βίωσε τραυματικές στιγμές.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ