Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Απέδρασε ακόμα ένας κρατούμενος μέσα από τα χέρια της ΕΛ.ΑΣ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απέδρασε ακόμα ένας κρατούμενος μέσα από τα χέρια της ΕΛ.ΑΣ

Το σοβαρότατο έλλειμμα που υπάρχει στην ασφάλεια και τη φύλαξη καταδεικνύει το μπαράζ αποδράσεων κρατουμένων το τελευταίο διάστημα, που προκαλεί πολλά ερωτήματα, δίνοντας την εικόνα… ξέφραγου αμπελιού για τις ελληνικές Αρχές.

Μετά τους έξι κρατουμένους οι οποίοι διέφυγαν από την Διεύθυνση Αλλοδαπών τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής και τους δύο Αλβανούς που απέδρασαν από τις Φυλακές Κορυδαλλού το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, χθες στη λίστα προστέθηκε ακόμα ένας κρατούμενος, ο οποίος «εξαφανίστηκε» μέσα από τα χέρια των αστυνομικών!

Συγκεκριμένα ο άνδρας, ο οποίος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι ένας 28χρονος Σύρος, είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του τμήματος Πατησίων κατηγορούμενος για κλοπή και τη στιγμή που οδηγούνταν στον εισαγγελέα, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, κατάφερε -άγνωστο μέχρι στιγμής με ποιο τρόπο- να… βρει τον δρόμο προς την ελευθερία.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής έξι κρατούμενοι, από την Αλγερία, το Μαρόκο και τη Συρία, διέφυγαν με άγνωστο τρόπο από τον δεύτερο όροφο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, που βρίσκεται επί της οδού Πέτρου Ράλλη, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθη ο ένας από αυτούς. Είχε προηγηθεί το βράδυ της Πρωτοχρονιάς η απόδραση δύο Αλβανών κρατουμένων από τις Φυλακές Κορυδαλλού,οι οποίοι εξέτιαν ποινές για διακεκριμένες κλοπές και ληστείες.

Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι φαίνεται να είχαν στήσει καλά το σχέδιο της διαφυγής τους, καθώς έκοψαν τα κάγκελα στο κελί τους στη Δ’ πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, βγήκαν στο μικρό προαύλιο των φυλακών και από εκεί με γάντζο και αυτοσχέδιο σχοινί πήδηξαν την εξωτερική μάντρα του κτιρίου.

Σημειώνεται ότι οι δύο δραπέτες εντοπίστηκαν την περασμένη Δευτέρα στο Μάτι και έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ