Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απίστευτη απάτη! Πουλούσαν «άδεια» iPhone

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απίστευτη απάτη! Πουλούσαν «άδεια» iPhone

«Άδεια» iPhone πουλούσε ένας 41χρονος μέσω facebook σε ανυποψίαστους αγοραστές.  Ο δράστης μαζί με ακόμη τρία μέλη της σπείρας, είχε εξαπατήσει δεκάδες άτομα αποκομίζοντας περίπου 6.000 ευρώ.

Μέσα από σελίδα στο facebook αναρτούσαν αγγελίες πώλησης για iPhone σε συμφέρουσα τιμή. Στην συνέχεια έστελναν σε υποψήφιους αγοραστές φωτογραφίες της συσκευής που πράγματι είχαν στην κατοχή τους, μαζί με απόδειξη αγοράς και κανόνιζαν ραντεβού για την πώληση του κινητού.

Εκεί ο δράστης, αρχικά έδινε στους ενδιαφερόμενους την πραγματική συσκευή, έχοντας ωστόσο φροντίσει να έχει ελάχιστη μπαταρία, τόση όση να την επεξεργαστούν και να κάνουν αντιπαραβολή του αναγνωριστικού αριθμού IMEI της συσκευής, με αυτόν στην απόδειξη.

Στη συνέχεια και ενώ οι ενδιαφερόμενοι πείθονταν για την αγορά την συσκευής, ο δράστης προφασιζόμενος την αφαίρεση της κάρτας sim από τη συσκευή του και την τοποθέτηση της συσκευής στη συσκευασία της, αντικαθιστούσε τη γνήσια συσκευή με μια πιστό αντίγραφο, αλλά άδεια από μηχανισμό. Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του 41χρονου ενώ αναζητούν τα άλλα 3 άτομα, μετά από δυο καταγγελίες πολιτών. Μάλιστα ο δράστης συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να πουλήσει μία ακόμα συσκευή αντί του ποσού των 650 ευρώ.

Σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Δυο αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσε ο 41χρονος, εκ τον οποίο το ένα ήταν κλεμμένο.
  • Δυο κινητά τηλέφωνα.
  • Τέσσερα μη λειτουργικοί κλώνοι κινητών τηλεφώνων
  • 780 ευρώ
  • πλήθος καρτών κινητής τηλεφωνίας
  • πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων που σχετίζονται με την εν λόγω εγκληματική δραστηριότητα, καθώς και πλήθος αντιγράφων απόδειξης αγοράς συσκευής κινητού τηλεφώνου.

Ο δράστης, κατηγορείται επίσης, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας – συμμορίας, ληστείας, πλαστογραφίας, κλοπής, απείθειας και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ