Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Απίστευτη καταγγελία γνωστού δικηγόρου για εκβίαση από «νονό της νύχτας»!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απίστευτη καταγγελία γνωστού δικηγόρου για εκβίαση από «νονό της νύχτας»!

Εκβίαση από «νονό» της νύχτας  επί σειρά ετών καταγγέλλει γνωστός δικηγόρος της Αθήνας. Όπως υποστηρίζει , από το 2004 ο εγκαλούμενος , ο οποίος  του εμφανίστηκε αρχικώς ως πελάτης, του είχε αποσπάσει πάνω από 200.000 ευρώ.

Φοβούμενος κατά πως λέει για τη ζωή του, υπέκυπτε στον εκβιασμό μέχρι το 2015 όταν  ο δράστης  λόγω προβλημάτων υγείας «αποδυναμώθηκε». Έτσι βρήκε το θάρρος και κατέθεσε μήνυση η οποία κατέληξε στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής  δίωξης κατά του καταγγελλόμενου ως εκβιαστή   από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ήδη η δικογραφία έχει διαβιβαστεί σε ανακριτή.

«Με απειλούσε ότι θα με φέρμαρε και θα με τσιμέντωνε»

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφει στη μήνυση ο γνωστός δικηγόρος, με τον μηνυόμενο γνωρίστηκε το 2004 όταν ο τελευταίος πήγε στο δικηγορικό του γραφείο και του ανέθεσε την εντολή αγωγής ακύρωσης δημόσιας διαθήκης του πατέρα του.

Πολύ σύντομα όμως η συμπεριφορά του άλλαξε.

«Περί τα μέσα Οκτωβρίου 2006, ο μηνυόμενος όλως αιφνιδίως προς μέγιστη και συνάμα οδυνηρότατη έκπληξή μου σε επίσκεψη του , όπου ήμασταν μόνοι, μου αποκάλυψε ότι ήταν άνθρωπος της νύχτας, ότι είχε κακοποιήσει πολλούς, ότι οπλοφορούσε, δείχνοντας μου ένα όπλο που έφερε μαζί του, ότι συνδέετο με ανθρώπους της νύχτας χωρίς να τους κατονομάσει, ότι όλοι αυτοί γινόντουσαν «θυσία» γι’ αυτόν, ότι τον είχε η «ομάδα» τους ως «αρχηγό», ότι υπάκουαν όλοι τυφλά στις διαταγές του, και ότι είχε κατορθώσει να διαφύγει της σύλληψης για πολλά και μεγάλα εγκλήματα κατά της ζωής και περιουσίας που είχε διαπράξει.

Στη συνέχεια μου είπε με άγριο ύφος ότι θεωρεί από μόνος του τον εαυτό του προστασία μου, και για να μην πεθάνω, και να μην μιζερωθώ σωματικά και ψυχικά έπρεπε οπωσδήποτε και σύντομα να του καταβάλω τα χρηματικά ποσά που θα μου ζητούσε κάθε φορά χωρίς χρονοτριβή και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, τονίζοντας μου ότι εάν δεν του τα κατέβαλα όταν τα ζητούσε θα με «φέρμαρε» και θα με «τσιμέντωνε»και θα έψαχναν να με βρουν στον πάτο κάποιας θάλασσας όπου θα με έριχνε πεθαμένο.

Επίσης, ταυτόχρονα μου είπε ότι οι άνθρωποι της ομάδας του με παρακολουθούσαν συνεχώς, ότι έχει ανθρώπους δικούς του και στην ελληνική αστυνομία, και ότι αν τολμούσα να ειδοποιήσω την αστυνομία με οποιοδήποτε τρόπο, τηλεφωνικά ή με  επίσκεψη μου επιτοπίως, θα το μάθαινε αμέσως και θα ήταν το τέλος μου. Χαρακτηριστικά μου έλεγε, ότι και στην ΓΑΔΑ  εάν πήγαινα να μείνω για να προστατευτώ, θα με έβρισκε αμέσως με τους ανθρώπους που, και αμέσως μετά την έξοδο μου θα με σκότωνε».

«Μου άφηνε μόνο για τα έξοδά μου»

Τα χρηματικά ποσά όπως λέει του  ζητούσε  να του τα δίνει τμηματικά για να μην αποκαλυφθεί και μάλιστα τον συνόδευε στην τράπεζα όπου περίμενε μέχρι να τα εκταμιεύσει.

«Με παρακολουθούσε από πολύ κοντά ευρισκόμενος έξωθεν του υποκαταστήματος όταν μετέβαινα στην  τράπεζα και αξίωνε να  τα παραδίδω αμέσως μετά την εκταμίευση σε εσώκλειστο άσπρο φάκελο, στον οποίο τα έβαζα αμέσως μετά το μέτρημα.

Ο μηνυόμενος από τα μέσα περίπου Οκτωβρίου του 2011 αξίωσε κατά τον ίδιο προαναφερθέντα απειλητικό τρόπο να παρακολουθεί ο ίδιος στο δικηγορικό γραφείο, όλες τις συναντήσεις μου, με όλους ανεξαιρέτως τους εντολείς μου, και μετά το τέλος κάθε επισκεπτηρίου αξίωνε  εκβιαστικά κατά τον ίδιο πάντα τρόπο και λάμβανε  από εμένα, αφού οι πελάτες είχαν αποχωρήσει, όλες τις εισπράξεις αφήνοντας μου μόνο τα πάγια έξοδα του σπιτιού, της διατροφής και της βενζίνης της δίκυκλης μηχανής που οδηγούσα για την μετάβαση μου στα δικαστήρια.

Ο μηνυόμενος συνετέλεσε να διακοπεί ο λογαριασμός μου στην τράπεζα τον Οκτώβριο του έτους 2011, καταφανώς για να εξαφανίσει τα ίχνη της εγκληματικής  του συμπεριφοράς  που αποδεικνύετο με τις αναιτιολόγητες εκροές χρημάτων κατά τα αναλυτικά προδιαληφθέντα. Έτσι, κατά τον ίδιο ως άνω  τρόπο ο μηνυόμενος ιδιοποιήθηκε παράνομα από τα μέσα Οκτωβρίου του έτους 2011 έως και το Νοέμβριο του 2015, όταν και περιέπεσε σε κώμα λόγω της συνεχούς χρήσης αναβολικών ουσιών, και λοιπόν ισχυρών ψυχοφαρμάκων, τμηματικά, το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ. Εκταμίευση του ως άνω ποσού δεν εμφανίζεται, κατά τα προαναφερθέντα, στην τράπεζα, διότι όλα τα περαιτέρω πόσα τα ελάμβανε με ληστρική εκβίαση  αμέσως μετά το πέρας κάθε επισκεπτηρίου στο δικηγορικό μου γραφείο, και δεν κατατίθεντο σε τραπεζικό λογαριασμό πλέον».

«Γλίτωσα όταν έπεσε σε κώμα»

Η λύτρωσή του όπως λέει ήρθε όταν ο εκβιαστής του παρουσίασε σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Η ανάκαμψη και ανάκτηση του ψυχικού μου σθένους, και η εμφάνιση και η ύπαρξη του θάρρους μου προς υποβολή της παρούσης ετελέσθησαν μετά την συνεχή σταθερή πτωτική λειτουργία των ψυχικών, νοητικών και σωματικών δυνάμεων του μηνυομένου, ο οποίος λόγω κατάχρησης αναβολικών ουσιών, και ως πάσχων από ψυχικές διαταραχές ακολουθώντας ισχυρή φαρμακευτική αγωγή περιέπεσε μάλιστα σε κωματώδη κατάσταση, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί περί το τέλος Νοεμβρίου 2015 σε διάφορα νοσοκομεία ως πάσχων από διαταραχή προσωπικότητας και από διπολική διαταραχή (μανιοκατάθλιψη),και ακολουθούσε ισχυρή ψυχοφαρμακευτική θεραπεία. Ήμουν έκτοτε πλήρως με βεβαιότητα και αδιαμφισβήτητα πεπεισμένος κατά την κρίση μου, ότι είχε πλέον, τουλάχιστον έκτοτε, αποχωρήσει εκ των πραγμάτων λόγω σωματικής και ψυχικής του αδυναμίας, από «μπράβος της νύχτας», και ότι συνακόλουθα δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή μου ή τη σωματική μου ακεραιότητα, και δη τοιούτον που διέτρεχα προτού ασθενήσει.»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ