Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Απειλές Ρουβίκωνα μετά την απόφαση για εγγύηση 30.000 ευρώ σε μέλος του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απειλές Ρουβίκωνα μετά την απόφαση για εγγύηση 30.000 ευρώ σε μέλος του

Με απειλές υποδέχτηκε ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα την δικαστική απόφαση να επιβληθεί εγγύηση 30.000 ευρώ στο μέλος της αναρχικής συλλογικότητας που συνελήφθη μετά την επίθεση με μπογιές στη Βουλή.

Ο 35χρονος αφέθηκε ελεύθερος όμως η εγγύηση θα πρέπει να πληρωθεί εντός 20 ημερών και επίσης να εμφανίζεται δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του καθώς του απαγορεύτηκε και η έξοδος  από τη χώρα.

Το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα σε ανάρτηση του αναφέρεται σε πληροφορία πως έχουν ταυτοποιηθεί άλλα 3 άτομα για την επίθεση στη Βουλή και όπως χαρακτηριστικά σημειώνει «υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το συνολικό ποσό εγγυήσεων να εκτιναχθεί στα 120.000 ευρώ».

Παράλληλα αποκαλύπτει ότι

«Είχε μπει η σκέψη μετά την τελευταία παρέμβαση να μπούμε σε μια περίοδο αποκλιμάκωσης. Μετά την τελευταία εξέλιξη έχω να πω το εξής: Αυτό που έγινε σήμερα θα το πληρώνετε στον αιώνα τον άπαντα. Θα σας βγάλουμε κάθε ευρώ από την μύτη».

Επιπλέον εκτοξεύει απειλές σημειώνοντας τα εξής: «Όσοι έχετε πάρει μέρος στην κατασταλτική επιχείρηση εναντίον μας θα δείτε την φάτσα σας και το όνομα σας να διακινείται πανελλαδικά».

Το αδίκημα επιφέρει απειλή κάθειρξης έως 10 χρόνια

Νωρίτερα είχε αφεθεί ελεύθερος με τον ανακριτή και τον εισαγγελέα να συμφωνούν πως πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με όρους ο 36χρονος, που εμφανίζεται ως μέλος του Ρουβίκωνα.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, περίπου 30 μέλη του Ρουβίκωνα και αλληλέγγυοι βρίσκονταν έξω από το ανακριτικό γραφείο σε ένδειξη συμπαράστασης.

Ο 36χρονος το μεσημέρι της Τετάρτης συνελήφθη για καταδρομική επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή και κατηγορείται για φθορά ιστορικού μνημείου σε βαθμό κακουργήματος.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο αδίκημα επιφέρει απειλή κάθειρξης έως 10 χρόνια και περιγράφεται ως «φθορά ιστορικού μνημείου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας που έγινε στο πλαίσιο οργανωμένης εγκληματικής δράσης και από πολλούς ενωμένους για την τέλεσή τους».  Διώκεται επίσης για το πλημμέλημα της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ