Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Απελευθερώθηκαν 43 σύγχρονοι «σκλάβοι» στον Καναδά!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απελευθερώθηκαν 43 σύγχρονοι «σκλάβοι» στον Καναδά!

Μία τρομακτική ιστορία αποκαλύφθηκε στον πολιτισμένο Καναδά! “Σύγχρονοι σκλάβοι”, στην πλειονότητά τους άνδρες, οδηγήθηκαν στον Καναδά από διακινητές που, έναντι κάποιου ποσού, τους υπόσχονταν ότι θα μπορέσουν να σπουδάσουν ή να λάβουν άδεια εργασίας – και στη συνέχεια άδεια παραμονής – στη χώρα αυτή.

Όμως, μόλις έφταναν στον Καναδά, τους έστελναν να μείνουν, υπό άθλιες συνθήκες, σε διάφορες πόλεις στο κεντρικό και ανατολικό Οντάριο. Τους ανάγκαζαν επίσης να εργάζονται σχεδόν δωρεάν σε συνεργεία καθαρισμού σε ξενοδοχεία της περιοχής

Η σοκαριστική αυτή ιστορία έφτασε στα γραφεία της Αστυνομίας του Οντάριο με αποτέλεσμα (και μετά από συντονισμένη επιχείρηση) 43 Μεξικανοί “σκλάβοι” να απελευθερωθούν. Οι δύο υπεύθυνοι μιας από αυτές τις εταιρείες καθαρισμού της περιφέρειας Μπάρι, που συνεργάζονταν με ξενοδοχεία στο Οντάριο, δεν έχουν συλληφθεί όμως σε βάρος τους διενεργείται έρευνα. Οι αρχές αναζητούν και άλλους υπόπτους και τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να απαγγελθούν κατηγορίες.

“Η διακίνηση ανθρώπων είναι ένα είδος σύγχρονου δουλεμπορίου. Η εκμετάλλευση συνιστά την καρδιά αυτού του αδικήματος”, εξήγησε ο αστυνομικός διευθυντής Ρικ Μπάρναμ. Οι “σκλάβοι” έπρεπε να πληρώνουν για το κατάλυμα για την τροφή τους και για τη μεταφορά τους στον χώρο εργασίας. Κάποιες φορές οι “εργοδότες” τους δεν τους άφηναν παρά μόλις 50 δολάρια Καναδά για να περάσουν τον μήνα.

“Είναι αδιανόητο που συνέβαινε κάτι τέτοιο στην κοινότητά μας”, σχολίασε η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μπάρι, Κίμπερλι Γκρίνγουντ. Στο πλαίσιο της έρευνας, συμμετείχαν 250 αστυνομικοί.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ