Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Αποκεφάλισε την σύζυγό του και «περιέφερε» το κεφάλι της.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποκεφάλισε την σύζυγό του και «περιέφερε» το κεφάλι της.

Στη Σαντορίνη, το νησί που έχει συνδέσει το όνομά του με τα πιο ρομαντικά όνειρα και τον έρωτα,  έμελλε να γραφτούν με τον πλέον φρικιαστικό τρόπο οι τίτλοι τέλους σε μία βαθιά αγάπη που έσυρε ως το θάνατο  την 25χρονη δασκάλα του νησιού, πριν από 12 χρόνια.

Η αγαπημένη των μαθητών πλήρωσε με την ίδια της τη ζωή την αγάπη της για τον 31χρονο. Γνώριζε πως αντιμετώπιζε  σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να τον εγκαταλείψει. Όπως αποκάλυψε ο πατέρας του δράστη στους αστυνομικούς, ο 31χρονος είχε νοσηλευτεί κατ’ επανάληψη σε ψυχιατρικά ιδρύματα και έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή. Λόγω των σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων δεν είχε υπηρετήσει στο στρατό ενώ δύο ημέρες προτού σκοτώσει τη γυναίκα του,  είχε επισκεφθεί με τη συνοδεία της άτυχης Αδαμαντίας το Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου του οι γιατροί τού συνέστησαν να ακολουθήσει και πάλι θεραπευτική αγωγή.

Ο 31χρονος είχε νοσηλευτεί κατ’ επανάληψη σε ψυχιατρικά ιδρύματα

Η άτυχη δασκάλα έβλεπε τον ευέξαπτο χαρακτήρα του, πίστευε όμως ότι μπορεί να αλλάξει γιατί ήταν ερωτευμένη μαζί του. Παρά τις αντιρρήσεις των γονιών της, τον ακολουθούσε στον τόπο όπου κάθε φορά εργαζόταν ως μάγειρας.

Λίγο μετά το γάμο τους, το Σεπτέμβριο 2007,  η δασκάλα διορίζεται στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης και το ζευγάρι μετακομίζει εκεί. Εκείνος αρχίζει να εργάζεται  ως μάγειρας σε ξενοδοχείο στο Ημεροβίγλι. Είναι όμως ιδιαίτερα επιθετικός με συχνά ξεσπάσματα.

Μία ημέρα πριν το έγκλημα, ο 31χρονος ζητά να δουλέψει μαζί του, ως βοηθός του και η 25χρονη δασκάλα. Όταν ο ξενοδόχος του ξεκαθαρίζει πως δεν μπορεί να την προσλάβει γιατί είναι δημόσιος υπάλληλος, εκείνος εξαγριώνεται και παρά τις προσπάθειες της Αδαμαντίας να τον κατευνάσει, εκείνος δεν ηρεμεί.  Αποφασίζει να παραιτηθεί κι από αυτή τη δουλειά αλλά η  Αδαμαντία αντιδρά με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ο μοιραίος καυγάς μεταξύ τους.

Η εικόνα του νεαρού άντρα που κυκλοφορούσε στο νησί περιφέροντας το κεφάλι της άτυχης δασκάλας, το απόγευμα της 3ης Αυγούστου του 2008 πάγωσε τους πάντες. Ήταν ο 31 ετών τότε ο οποίος δε δίστασε να αποκεφαλίσει την 25χρονη σύζυγό του, και να βγαίνει στο δρόμο, στο Βούρβουλο Σαντορίνης, κρατώντας στο ένα χέρι, το κουζινομάχαιρο με το οποίο σκότωσε την άτυχη κοπέλα,  και στο άλλο, το κεφάλι της.

Την αποκεφάλισε ζωντανή

Τραγική λεπτομέρεια που κάνει τη φρίκη ακόμη μεγαλύτερη. Ο δράστης αποκεφάλισε την 25χρονη δασκάλα ενώ ήταν ακόμη ζωντανή. Η άτυχη κοπέλα,  έφερε συνολικά δέκα μαχαιριές, οι περισσότερες  στο θώρακα και μία στο λαιμό. Οι επτά από τις δέκα μαχαιριές ήταν μεταθανάτιες,.. «Πρόκειται για ένα από τα στυγερότερα εγκλήματα, ακόμη και για εμάς που έχουμε αντιμετωπίσει τόσες δολοφονίες. Συνήθως οι δράστες σκυλεύουν το πτώμα του θύματός τους όταν αυτό έχει πεθάνει. Αυτός ο παρανοϊκός άνθρωπος όμως, αποκεφάλισε τη γυναίκα του ενώ αυτή ήταν ζωντανή», είχε δηλώσει ο  ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης.

Λίγο νωρίτερα, οι γείτονες είχαν ακούσει το ζευγάρι να καυγαδίζει έντονα και κάποια στιγμή τη σύζυγο να καλεί απεγνωσμένα σε βοήθεια. Ο 31χρονος είχε μόλις σκοτώσει το σκυλάκι της, κόβοντας του επίσης το λαιμό και πετώντας το, αποκεφαλισμένο από το  μπαλκόνι.  Είναι η τελευταία φορά που ακούγεται η φωνή της 25χρονης δασκάλας.  Μέσα σε περίπου δέκα λεπτά εμφανίζονται δύο περιπολικά, όμως  είναι πλέον πάρα πολύ αργά. Το θέαμα που αντικρίζουν είναι φρικιαστικό. Ο δράστης περπατά για περίπου 500 μέτρα με το κεφάλι της γυναίκας του!

Σε αμόκ ο δράστης

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να τον συλλάβουν και  πυροβολούν  στον αέρα για εκφοβισμό. Εκείνος προσποιείται  ότι χάνει τις αισθήσεις του για να τους παραπλανήσει αλλά μόλις οι άνδρες της Αστυνομίας επιχειρούν να τον αφοπλίσουν, ο 31χρονος τους επιτίθεται με το ίδιο μαχαίρι που σκότωσε τη σύζυγό του, επιχειρώντας να κόψει το λαιμό  ενός απ’ αυτούς και σε κατάσταση αμόκ μπαίνει στο περιπολικό και πατάει  γκάζι. Ο  αστυνομικός έχει προλάβει να τον πυροβολήσει τρεις φορές στο θώρακα και στο συκώτι και τραυματισμένος, περνά στο αντίθετο ρεύμα και πέφτει με το αυτοκίνητο της Αστυνομίας σε ένα μοτοποδήλατο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά οι δύο νεαρές γιατρίνες που επέβαιναν σ’ αυτό.

«Του ρίχναμε και δεν έπεφτε, ήταν σε κατάσταση αμόκ», κατέθεσαν οι αστυνομικοί που τελικά τον συνέλαβαν.

Απαθής στην καταδίκη του

Χωρίς να ζητήσει ούτε μία  φορά συγγνώμη ή να δηλώσει  μετανιωμένος που στέρησε τη ζωή στη γυναίκα που μόλις πριν ένα χρόνο είχε παντρευτεί , ο 31χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη, σε πρώτο και δεύτερο βαθμό. Οι δικαστές δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό, κρίνοντας ότι είχε πλήρη καταλογισμό για όσα έκανε. Ο ίδιος άκουσε απαθής την απόφαση του δικαστηρίου. Στην απολογία του πάντως …προτίμησε να μη θυμάται τις ανατριχιαστικές  λεπτομέρειες των ειδεχθών του πράξεων, αν και στην ανακρίτρια δεν είχε κάνει το ίδιο.

«Τη χρησιμοποιούσε»

Ο πατέρας αλλά και οι άλλοι συγγενείς της 25χρονης δασκάλας, καταθέτοντας, υποστήριξαν ότι είχαν γνωρίσει τον δράστη αρκετό καιρό πριν παντρευτεί με το θύμα, αλλά όπως είπαν,  σταδιακά αντιλήφθηκαν  πως ο ίδιος τη χρησιμοποιούσε, προκειμένου να επιβιώσει οικονομικά και κοινωνικά. Ο  31χρονος είχε “αίσθημα κατωτερότητας απέναντι στο θύμα”, είπαν, επισημαίνοντας πως εκείνος άλλαζε συνέχεια δουλειές και δεν μπορούσε να σταθεροποιηθεί σε ένα περιβάλλον εξαιτίας της  σοβαρής ψυχωσικής διαταραχής – σχιζοφρένειας από την οποία – σύμφωνα με όσα υποστήριξε η δικηγόρος του εντός του δικαστηρίου -, έπασχε.

Το φρικιαστικό έγκλημα στη Σαντορίνη είχε σοκάρει την κοινή γνώμη της χώρας ενώ έκανε ακόμη και  το γύρο του κόσμου, μέσα από τα  διεθνή ειδησεογραφικά ΜΜΕ που ανέφεραν πως δεν είχε  προηγούμενο στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ