Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Απολογία Δολοφόνου  Δ. Γραικού:  «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω… ήταν κακιά η ώρα»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απολογία Δολοφόνου  Δ. Γραικού:  «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω… ήταν κακιά η ώρα»

Στη «κακιά ώρα» αποδίδει ο δολοφόνος του Δημήτρη Γραικού το θάνατο του επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη λέγοντας ότι  η όλη αποκάλυψη αυτής τραγωδίας, τρία χρόνια μετά το συμβάν «θα λειτουργήσει λυτρωτικά» για αυτόν.

Κατά την απολογία του, που αποκαλύπτει σήμερα η Realnews, υποστήριξε ότι δεν είχε προηγουμένως διαφορές με το θύμα αλλά εκείνη την ημέρα τον προκάλεσε.

«Δεν υπήρξε μεταξύ μας καμία οικονομική εκκρεμότητα, ο Γραικός είχε εξοφληθεί για το σύνολο της συναλλαγής μας και δεν υπήρχε περίπτωση να ζητήσει  την συνεργασία μου αν δεν ήμουν απολύτως συνεπής στις πληρωμές μου. …Δεν υπήρχε ποτέ στο μυαλό μου ούτε υποψία σκέψης  να θέλω να του κάνω κακό, πολύ δε περισσότερο να το σκοτώσω. Δεν είχα λόγο. Ακόμη και όταν μου επιτέθηκε λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι περίπου τον ξεγέλασα στην συναλλαγή μας και ότι ο ίδιος περίμενε περισσότερα χρήματα, ακόμη και τότε νευρίασα με τη συμπεριφορά του αλλά και πάλι σε καμία περίπτωση δε σκέφτηκα να του κάνω κακό.

Ο Γραικός ήρθε μόνος του και με βρήκε, δεν γνώριζα την έλευση του, πολύ δε περισσότερο δεν τον κάλεσα ο ίδιος. Αν πράγματι επεδίωκα το θάνατο του θα είχα τουλάχιστον εξοπλιστεί με κάποιο είδος όπλου ώστε να διασφαλίσω το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα και δεν θα το άφηνα «στα χέρια μου». Επιπλέον, η μετέπειτα αντίδρασή μου, κάθε άλλο παρά προμελέτη δείχνει αφού ο μέσος δράστης που επιδιώκει και προετοιμάζει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα θα έχει  σκεφτεί κάτι πιο «πρωτότυπο και αποτελεσματικό» συγκάλυψης της παράνομης πράξης του από τον θάψει τα ίχνη του εγκλήματος κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια του!»

Πως εξαφάνισε τα ίχνη

Αναφερόμενος στα όσα έκανε αφού διαπίστωσε το θάνατο του Γραικού, το ότι δηλαδή  άνοιξε λάκκο και τον έθαψε όπως και το αυτοκίνητο του θύματος ,υποστηρίζει ότι δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη αυτές οι  «πραγματικά απαράδεκτες πράξεις»  για τις οποίες «μετανοώ πλήρως και ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από τους οικείους του θύματος», καθώς όλα ισχυρίζεται πως τα έκανε πάνω στον πανικό του.

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε ενώπιον της ανακρίτριας, όταν διαπίστωσε ότι ο Γραικός δεν ζούσε.

«Κάθισα  λίγη ώρα εκεί με το νεκρό και σκεφτόμουν τι θα πω και τι θα κάνω… Έμεινα εκεί για αρκετή ώρα και όταν ήμουν σίγουρος ότι τον σκότωσα και δεν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω, αναγκάστηκα να εξαφανίσω τα στοιχεία. Έβγαλα το εσκαπτικό, άνοιξα μια τρύπα στο σημείο που βρέθηκε θαμμένος, πήρα το άψυχο σώμα, το έβαλα στον κουβά, το μετέφερα στο σημείο, κατέβασα τον κουβά, μπήκα μέσα στην τρύπα και πήγα με τα χέρια μου το σώμα και το έβαλα μέσα.

Στη συνέχεια το σκέπασα με τα μπάζα. Αυτή διαδικασία δεν κράτησε πολύ, περίπου 5-10 λεπτά.  Αντίθετα το θάψιμο του αυτοκινήτου, πήρε περίπου 2 ώρες… Άνοιξα σε διπλανό σημείο ένα  λάκκο με τη βοήθεια του μηχανήματος, πήγα πεζός  στον στάβλο, ανέβηκα στο αυτοκίνητο του Γραικού το οποίο μετακίνησα οδηγώντας το μέχρι το σημείο που διάνοιξα και με το σκαπτικό μηχάνημα το έσπρωξα ώστε να ανατραπεί, το έριξα μέσα στο λάκκο και το σκέπασα με χώματα.

Θέλω να σας πω ότι αν ερχόταν ο οδηγός του φορτηγού  χωρίς να με πάρει τηλέφωνο, θα τα έβλεπε όλα και δεν θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε, θα με συμβούλευε σωστά ένας νηφάλιος, εγώ πανικοβλήθηκα και θέλησα να το κρύψω. Δεν έπρεπε να τον είχα χτυπήσει. Έχω μετανιώσει και για το λόγο αυτό άλλωστε άλλαξα  και εγκατάσταση. Δεν μπορούσα άλλο να αισθάνομαι ότι έχω θάψει τον Δημήτρη εκεί. Ζητάω συγγνώμη. Δεν ήθελα να το σκοτώσω, ήταν η κακιά η ώρα, το δευτερόλεπτο εκείνο που έγινε το συμβάν…».

«Δεν είχα συνεργούς».

Ο 46χρονος δράστης αρνήθηκε πάντως κατηγορηματικά ότι στις αποτρόπαιες πράξεις του είχε συνεργούς, κάτι που διερευνάται από τις αρχές. Όπως λέει:

«Σε όλη τη διαδικασία ήμουν  ολομόναχος. Αν υπήρχε κάποιος άνθρωπος δίπλα μου ίσως και να με συμβούλευε διαφορετικά και να μου έδινε θάρρος ότι δεν θα κατηγορούμουν άδικα. Εκείνο το διάστημα δεν είχα καμία βοήθεια από κανέναν.

Ήμουν μόνος μου και για το λόγο αυτό έπρεπε να περάσω από το στάβλο. Αν είχα άτομα να  με βοηθούν θα πήγαινα μετά τη δουλειά μου και το φαγοπότι, κατευθείαν στο σπίτι μου. Η έρευνα περί του  αν είχα ή όχι συνεργασία με Ρουμάνους είναι εντελώς ανυπόστατη και αβάσιμη. Πράγματι υπήρξε χρονικό διάστημα που απασχόλησα Ρουμάνους αλλά αυτό έγινε μέσα στο έτος 2017. Ακόμα και αυτοί τι  λόγο άραγε θα είχαν, ακόμη κι αν πράγματι είχα τότε συνεργασία μαζί τους να με συνδράμουν στην τέλεση ενός εγκλήματος!»

Πηγή: Realnews

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ