Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Αστυνομικοί σε ρόλο… υπόπτων σε κλουβιά αναγνώρισης με καρτελάκια

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αστυνομικοί σε ρόλο… υπόπτων σε κλουβιά αναγνώρισης με καρτελάκια

Στο ειδικό κλουβί υπόπτων με καρτελάκια για να αναγνωριστούν ως ύποπτοι έβαλε αστυνομικός διευθυντής της Δυτικής Ελλάδος, αστυνομικούς της ΔΙΑΣ προκειμένου να τους αναγνωρίσει κρατούμενος ο οποίος Κατήγγειλε πως κακοποιήθηκε.

Η καταγγελία έχει προκαλέσει σάλο και σύμφωνα με το bloko.gr αποτελεί ένα μικρό μόνο δείγμα της αντίληψης που επικρατεί στα ηγετικά κλιμάκια της τοπικής ηγεσίας. Η ιστορία ξεκινά με την  καταδίωξη υπόπτου από την περιοχή αρμοδιότητας άλλης αστυνομικής διεύθυνσης και τη σύλληψη του στην περιφέρεια της επίμαχης διεύθυνσης από αστυνομικούς της τοπικής υπηρεσίας ΔΙΑΣ. Ο ύποπτος, όπως επιπρόσθετα σημειώνεται, διαπιστώθηκε ότι έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για πολλά και σοβαρά αδικήματα.

Ο τελευταίος, στο διάστημα της κράτησης του, υπέβαλε χειρόγραφη διερευνητική αναφορά για «κακοποίηση του» την χρονική στιγμή της σύλληψης του. Ο τοπική ηγεσία έβαλε περίπου 10 αστυνομικούς της ΔΙΑΣ στον ειδικό χώρο αναγνώρισης ύποπτων διάπραξης αδικημάτων με αριθμημένα καρτελάκια και ο ύποπτος που συνελήφθη, υπέδειξε κάποιους από τους 10 αστυνομικούς, δίχως όμως στη συνέχεια να ζητήσει τη δίωξη τους, αν και κάποιες πληροφορίες σημειώνουν ότι λίγο αργότερα ανακάλεσε τις υποδείξεις, επικαλούμενος αμφιβολίες. Η διοίκηση παρέπεμψε την υπόθεση στον συνήγορο του πολίτη για περαιτέρω διερεύνηση.

Πηγή: bloko

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ