Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Αυξάνονται τα περιστατικά βίας μεταξύ αλλοεθνών στη χώρα μας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αυξάνονται τα περιστατικά βίας μεταξύ αλλοεθνών στη χώρα μας.

Όλο και περισσότερα περιστατικά βίας  κατά  αλλοδαπών  με δράστες επίσης αλλοδαπούς σημειώνονται το τελευταίο διάστημα. Προφανώς γιατί υπάρχει η εκτίμηση πως τα στόματα θα κρατηθούν κλειστά αφού οι περισσότεροι βρίσκονται στη χώρα μας χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.

Πρόσφατα το  Δικαστικό Συμβούλιο Πειραιά παρέπεμψε σε δίκη δύο άτομα πακιστανικής  καταγωγής τα οποία απήγαγαν Ιρανό αλλά και την αδελφή του  που βρισκόταν  στην Τουρκία, προφανώς συνεργάτες τους εκεί. Απειλώντας  τον για τη ζωή τη δική του και της αδελφής του, του απέσπασαν 5.600 ευρώ.

Το ιστορικό

Το θύμα γνώρισε στα τέλη του 2016 στο Βέλγιο όπου διέμενε έναν Αλβανό  ονόματι «Μάρκο» και έκανε παρέα μαζί του. Ο ίδιος του πρότεινε να έρθει  για διακοπές στην Ελλάδα, πράγμα που έκανε στις 21-3-2017. Νοίκιασε ένα μικρό σπίτι στο Σύνταγμα για να μείνει μέσω  AIR BNB.

Δύο ημέρες μετά συναντήθηκε με τον Μάρκο και δέχθηκε να τον φιλοξενήσει σε σπίτι στο Κερατσίνι. Στις 25-3-2017, σύμφωνα με τον παθόντα, ο Μάρκος τον οδήγησε σε  ένα άλλο σπίτι στον Πειραιά . Μαζί του ήταν κι άλλα δύο άτομα, πακιστανικής  καταγωγής. Ο Μάρκος αποχώρησε και ο καταγγέλλων έμεινε με τους   άλλους δύο. Εκείνοι τον ακινητοποίησαν δένοντάς του τα χέρια και κλείνοντάς του το στόμα με μία πετσέτα.  Με την απειλή κατσαβιδιού του πήραν 5.600 ευρώ.

Ο δικηγόρος Στάθης Μητσοκάλης

Παράλληλα του ζητούσαν και τους κωδικούς των πιστωτικών του καρτών. Όταν επέστρεψε ο Μάρκος του ζήτησαν και 3000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο και όταν το θύμα συμφώνησε να τους δώσει τα χρήματα τον μετέφεραν σε άλλο σπίτι. Εκεί, όταν κάποια στιγμή βρήκε την πόρτα ξεκλείδωτη ,κατάφερε να ξεφύγει. Σε αντίθεση με ότι πίστευαν οι δράστες ο Ιρανός τους κατήγγειλε αμέσως στην αστυνομία.

Στάθης Μητσοκάλης: “Παρόμοια περιστατικά είναι συνήθη”

Όπως δηλώνει στο dikastiko.gr ο δικηγόρος Στάθης Μητσοκάλης, παρόμοια περιστατικά είναι συνήθη τον τελευταίο καιρό.

«Είναι αλήθεια πως τον τελευταίο καιρό έχουν παρατηρηθεί αυξανόμενα περιστατικά ληστειών -ακόμα και απαγωγών με σκοπό τη ληστεία, όπως η συγκεκριμένη- μεταξύ αλλοδαπών∙ ο λόγος είναι ίσως ότι οι δράστες έχουν κατά νου πως τα θύματα (τα οποία συνήθως στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα) θα διστάσουν να απευθυνθούν στις αρχές για να καταγγείλουν αυτά. Επιπλέον η de facto “γκετοποίηση” προσφύγων, σε υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, έχει μετατρέψει τις ήδη βεβαρημένες αυτές περιοχές σε εστίες εγκληματικότητας, δυσπρόσβατες στον αστυνομικό έλεγχο».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ