Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Αυτή είναι η συμμορία με τις 55 ληστείες και κλοπές (φωτογραφίες)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αυτή είναι η συμμορία με τις 55 ληστείες και κλοπές (φωτογραφίες)

Στο φως της δημοσιότητας δόθηκαν τα στοιχεία των ληστών που είχαν σαρώσει πολυτελείς κατοικίες στην Αττική. Με σχετική διάταξη της Εισαγγελίας δημοσιοποιήθηκαν οι φωτογραφίες των πέντε Ελλήνων, που διέπρατταν ληστείες και διαρρήξεις σε σπίτια στην βορειοανατολική Αττική.

Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση που είχε στο ενεργητικό της περισσότερες από 55 ληστείες και κλοπές και εξαρθρώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου από το Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας-Πικερμίου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής.

Το πορτοκαλί γιλέκο που φορούσε ο συνοδηγός

Με ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, στο οποίο μάλιστα τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν “τσιμπήσει” από τυχαία οχήματα ή πλαστές πινακίδες, τα μέλη της σπείρας “όργωναν” περιοχές που διέθεταν πολυτελείς μονοκατοικίες και, φορώντας κουκούλες, εντόπιζαν το στόχο. Αμέσως μετά, χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα, εισέβαλαν σε αυτές.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της δράσης τους ήταν το πορτοκαλί γιλέκο που φορούσε ο συνοδηγός του οχήματος, παριστάνοντας τον κηπουρό ή τον υπάλληλο του Δήμου. Εκείνος ήταν που προσπαθούσε να διαπιστώσει ότι οι ένοικοι των σπιτιών απουσίαζαν, ειδοποιούσε τους υπόλοιπους και εισέβαλαν στις οικίες, αφαιρώντας χρήματα και τιμαλφή. Για τις μεταξύ τους τηλεφωνικές επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν τηλέφωνα που ήταν καταχωρημένα σε ανύπαρκτα πρόσωπα.

Ωστόσο, ακόμα και στις “άτυχες στιγμές” του, όταν δηλαδή οι ένοικοι ήταν εντός των σπιτιών, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία για να τους ακινητοποιήσουν και να συνεχίσουν την έρευνα του χώρου. Μέρος των κλεμμένων αντικειμένων, όπως αντίκες, ασημικά και βάζα, οι δράστες τα διοχέτευαν σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι συλληφθέντες είναι:

ΜΠΑΖΑΚΑΣ Νικόλαος του Δημητρίου και της Ζωής, γεννηθέντα στις 25-5-1993 στην Αθήνα

ΣΙΣΚΟΣ Ελευθέριος του Ευστρατίου και της Ειρήνης, γεννηθέντα στις 16-8-1997 στην Αθήνα

ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ Χρυσοβαλάντης του Λουκά και της Ευσταθίας, γεννηθέντα στις 20-12-1987 στην Αθήνα

ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ Κωνσταντίνος – Αλέξανδρος του Αθανασίου και της Αφροδίτης γεννηθέντα στις 12-5-1993 στην Αθήνα

ΠΑΪΤΕΡΗΣ Αργύρης του Γεωργίου και της Ελένης γεννηθέντα 10-6-1999 στην Αθήνα

Η ΕΛ.ΑΣ. καλεί όποιον γνωρίζει κάτι για τη δράση των κακοποιών να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22940-29415 του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας-Πικερμίου και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ