Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Βασάνιζαν και λήστευαν ηλικιωμένους στη Βέροια

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βασάνιζαν και λήστευαν ηλικιωμένους στη Βέροια

Εφιάλτης για τους ηλικιωμένους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας είχε γίνει μια συμμορία ιδιαίτερα βίαιων κακοποιών που εισέβαλαν στα σπίτια τους και τους βασάνιζαν αλύπητα για να τους ληστέψουν. Η σπείρα εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια και ήδη δυο μέλη της είναι έγκλειστα στις φυλακές.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι έξι Έλληνες ηλικίας 21 ως 36 χρόνων χτυπούσαν από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο του 2018, πάντα τις νύχτες και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Παραβίαζαν τα σπίτια ηλικιωμένων και τους χτυπούσαν άγρια ή τους απειλούσαν με όπλα για να αρπάξουν χρήματα και κοσμήματα.

Στο διάστημα της δράσης τους έπεσαν στα χέρια τους μια 83χρονη από την οποία άρπαξαν περίπου 2.600 ευρώ, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από τα οποία πήραν 1.000 ευρώ, κοσμήματα και ένα κινητό, μια 80χρονη από την οποία δεν κατάφεραν να αρπάξουν κάτι αξίας και ένας 79χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος που του έκλεψαν 500 ευρώ με την απειλή όπλου. Επιπλέον χτύπησαν την πόρτα ενός ζευγαριού ηλικιωμένων των οποίων δηλώνοντας αστυνομικοί αλλά δεν τους έπεισαν να ανοίξουν και, αφού διέρρηξαν ένα παράθυρο, χτύπησαν τον 88χρονο άνδρα με το κοντάκι κυνηγετικού όπλου τραυματίζοντάς τον και επιχείρησαν να αρπάξουν χρήματα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη σε περιοχή της Ημαθίας ένας 24χρονος μέλος της σπείρας, ο οποίος είχε θάψει στο έδαφος μιας αγροτικής έκτασης δίπλα στην κατοικία του συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 560 γραμμαρίων, ένα περίστροφο και ένα πιστόλι, τα οποία κατασχέθηκαν και εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση ώστε να εξακριβωθεί αν και πού έχουν χρησιμοποιηθεί. Κατά την έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του νεαρού, κατασχέθηκαν μία ηλεκτρονική ζυγαριά, 1.035 ευρώ και 21 κινητά για τα οποία ζητήθηκε άρση απορρήτου στο πλαίσιο της έρευνας που συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων ληστειών ή κλοπών.

Ο 24χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων, ενώ περιλαμβάνεται στην δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος και των έξι κατηγορούμενων τους για σύσταση συμμορίας, ληστείες και παράνομη οπλοκατοχή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ