Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Γιάννης Τοπαλούδης: «Να εντοπιστούν οι συνεργοί  των δολοφόνων της κόρης μου»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιάννης Τοπαλούδης: «Να εντοπιστούν οι συνεργοί  των δολοφόνων της κόρης μου»

Λίγο πριν την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου και την έκδοση βουλεύματος για  την παραπομπή σε δίκη των δυο κατηγορουμένων στην υπόθεση Τοπαλούδη, του 21χρονου Ροδίτη και του 19χρονου φίλου του, ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας,  Γιάννης Τοπαλούδης, ξεσπά μέσω της Realnews και ζητά όχι μόνο την απονομή δικαιοσύνης αλλά και τον εντοπισμό των ατόμων που βοήθησαν τους δράστες μετά τη δολοφονία της κόρης του.

«Κάποιοι βοήθησαν τους δράστες να σβήσουν τα ίχνη τους. Εξαφάνισαν πολύτιμα στοιχεία. Μέσα από τη δικογραφία φαίνονται κάποια πράγματα. Είμαι σίγουρος ότι το οικογενειακό και συγγενικό περιβάλλον των δραστών έκανε κάτι παραπάνω απ’ αυτά που όφειλε να κάνει. Αυτά όμως είναι θέμα ερευνών. Όπως π.χ. να εντοπιστεί ο άνθρωπος που άλλαξε την κάρτα sim στο κινητό του Ροδίτη ενώ αυτός κρατούνταν από το Λιμενικό», δηλώνει ο Γιάννης Τοπαλούδης.

«Συνέχιζαν τη ζωή τους»

Περαιτέρω «φως» στην υπόθεση θα ρίξει η αποκάλυψη των συνομιλιών των δυο κατηγορουμένων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Στοιχεία που αναμένονται με ενδιαφέρον από τις δικαστικές αρχές αλλά και την πλευρά της οικογένειας του θύματος.

«Όλα θα ξεκαθαριστούν από τα στοιχεία που θα προκύψουν από το facebook και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θα φανεί με ποιους μίλησαν οι δράστες. Αυτό βεβαίως που ήδη γνωρίζουμε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου είναι ότι μετά τη δολοφονία συνέχιζαν τη ζωή τους σαν να μην είχε συμβεί τίποτα», αναφέρει ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη. «Έκλειναν ραντεβού με κοπέλες, για να πάνε στο γυμναστήριο, να διασκεδάσουν και το παιδί μου ήταν νεκρό. Υπάρχει κοπέλα που δήλωσε ότι παρατρίχα να ήταν αυτή στη θέση της Ελένης», λέει με πόνο καρδιάς.

Από εδώ και στο εξής οι γονείς της 21χρονης φοιτήτριας ζητούν να γίνει γρήγορα η δίκη και να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον άγριο θάνατο του παιδιού τους. «Φοβάμαι μην πέσουν στα μαλακά με τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα. Αυτό θα ήταν πραγματική καταστροφή. Είναι ψυχροί δολοφόνοι. Ζητώ από τη δικαιοσύνη να τους καταδικάσει με το μέγιστο των ποινών», σημειώνει ο κ. Τοπαλούδης.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Ευάγγελος Γκιουγκής, εμφανίζεται σίγουρος ότι στη δίκη θα λάμψει η αλήθεια. «Ήδη, από τη δικογραφία είναι ξεκάθαρος ο τρόπος δράσης των κατηγορουμένων. Δυστυχώς, η Ελένη βασανίστηκε και αυτό που ζητάμε είναι να τελειώσει το συντομότερο και με τον καλύτερο τρόπο αυτή η υπόθεση», τονίζει ο κ. Γκιουγκής.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, έχουν ολοκληρωθεί οι εργαστηριακές εξετάσεις στο σύνολο των πειστηρίων που συλλέχτηκαν από τον τόπο του εγκλήματος και όχι μόνο και έχουν ολοκληρωθεί και διαβιβαστεί οι εκθέσεις ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης των κατηγορουμένων. Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι απαντήσεις από τις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης για τις συνομιλίες που είχε το θύμα με τρίτα πρόσωπα, οι ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες που έχουν παραγγελθεί από τους δράστες και η επεξεργασία των στοιχείων από τις άρσεις απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων καθώς και στοιχείων στις συσκευές που κατασχέθηκαν στα σπίτια των κατηγορουμένων.

Συνήθιζε να περιηγείται σε σελίδες με ερωτικό περιεχόμενο

Από τον έλεγχο σε συσκευή κινητής τηλεφωνίας του Ροδίτη και της κάρτας sim, καθώς και σε δυο λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούσε προέκυψε ότι συνήθιζε να περιηγείται σε σελίδες με ερωτικό περιεχόμενο, ενώ είχε διαβάσει στις 29 Νοεμβρίου του 2018 σε ηλεκτρονική σελίδα την είδηση για την ανεύρεση του αγνώστου ταυτότητας πτώματος της φοιτήτριας στην περιοχή «Φώκια», στους Πεύκους. Μάλιστα, όπως προέκυψε από τις έρευνες την 1η και 2α Δεκεμβρίου του 2018 αναζήτησε τέσσερις γυναίκες, βλέποντας τα προφίλ τους στο facebook.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Τοπαλούδη είχε βρεθεί νεκρή το μεσημέρι της 28ης Νοεμβρίου 2018. Οι Λιμενικές Αρχές της Ρόδου εντόπισαν σε ερημική παραλία της «Φώκιας» το πτώμα της. Για μέρες η ταυτότητα της παρέμενε άγνωστη, καθώς το μόνο χαρακτηριστικό στοιχείο που είχαν οι άντρες της αστυνομίας ήταν ένα τατουάζ τριαντάφυλλο στο πόδι του θύματος.

Μετά από έρευνες αλλά και ανάλυση βίντεο   από κάμερες ασφαλείας, οι Αρχές κατέληξαν στον 21χρονο Ροδίτη και τον 19χρονο  φίλο του, οι οποίοι κατά την ανάκρισή τους έπεσαν σε αντιφάσεις και εν συνεχεία ομολόγησαν ενώπιον των ανακριτών του Λιμενικού Σώματος και κλιμακίου από την Αθήνα ρίχνοντας ο ένας τις κατηγορίες στον άλλο. Οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι βρίσκονται προφυλακισμένοι από τις αρχές του περασμένου Δεκέμβριου στο κατάστημα κράτησης Γρεβενών και η κράτησή τους έχει παραταθεί με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου του 2019.

Πηγή: Realnews

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ