Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Γκρέμισαν το ιερό εκκλησίας για να βρουν… λίρες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γκρέμισαν το ιερό εκκλησίας για να βρουν… λίρες

Ούτε ιερό, ούτε όσιο δεν είχαν οι άγνωστοι δράστες που δεν δίστασαν να γκρεμίσουν μέρος από έναν ιερό ναό στην περιοχή Δολίχη Ελασσόνας, προκειμένου να βρουν λίρες!

Συγκεκριμένα, γκρέμισαν μέρος του ιερού από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, το οποίο βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό, καθώς προφανώς εκεί πίστευαν ότι ήταν κρυμμένα τα πολύτιμα νομίσματα!

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Ευάγγελος Τσακνάκης μιλώντας στην εκπομπή «Θεσσαλικό Περισκόπιο» θεωρεί πιθανό ότι οι δράστες εκτός από λίρες μπορεί να έψαχναν ακόμη και για αρχαία. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, σε δηλώσεις του στο onlarissa.gr είπε ότι «είναι ένα συμβάν που με θλίβει και εξοργίζει την πλειοψηφία των συμπολιτών μας» ενώ πρόσθεσε πως είναι σίγουρος ότι η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της, όπως και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς που ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή.

Με αφορμή το περιστατικό, το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Δολίχης αλλά και ο Πολιτιστικός Σύλλογος εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία «καταγγέλλουν δημόσια την ιερόσυλη πράξη δραστών να κατεδαφίσουν μέρος, εξωτερικά, του Ιερού Βήματος του Αγίου Γεωργίου στο κοιμητήριο της Δολίχης. Τα κίνητρα των δραστών, τα οποία πιθανότατα να σχετίζονται με την ανεύρεση αντικειμένων αξίας, παραμένουν άγνωστα και η υπόθεση διερευνάται από το Α.Τ. Ελασσόνας».

Επιπρόσθετα, οι τοπικοί φορείς ζητούν από τις αρμόδιες Αρχές να αυξήσουν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας για την αποφυγή στο μέλλον παρόμοιων δυσάρεστων συμβάντων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ