Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Διήμερη κράτηση για τον serial killer στην Κύπρο – Τι είπε για τον νέο φόνο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διήμερη κράτηση για τον serial killer στην Κύπρο – Τι είπε για τον νέο φόνο

Διήμερη κράτηση για τον serial killer στην Κύπρο, ενώ είναι η πρώτη φορά που οι Αρχές ζητούν έκδοση διατάγματος κράτησης υπόπτου για φόνο, χωρίς να υπάρχει πτώμα.

Το δικαστήριο επιβεβαίωσε όσα ανακοίνωσε την Τετάρτη η Αστυνομία της Κύπρου, ότι δηλαδή διερευνάται ο φόνος της Maricar Vladez, τρίτης αγνοούμενης.

Ο 35χρονος «Ορέστης» εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο, ενώ δεν έφερε καμία ένσταση στο διάταγμα κράτησής του. Να θυμίσουμε πως χθες εκδόθηκε νέο ένταλμα σύλληψης για τον Νίκο Μεταξά για την υπόθεση εξαφάνισης 29χονης Φιλιππινέζας, η οποία έχει δηλωθεί ως εξαφανισμένη από τον Δεκέμβρη του 2017.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι ανακριτές, ο 35χρονος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που συνομίλησε με την γυναίκα, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε φωτογραφία της ταυτότητας της Maricar.

Ο serial killer παραδέχτηκε πως έχει συναντηθεί με την γυναίκα, στις 13 Δεκεμβρίου το 2017,  αλλά ισχυρίστηκε πως δεν την σκότωσε εκείνος.

Μέχρι στιγμής, ο 35χρονος λοχαγός έχει ομολογήσει τρεις φόνους, αφού οι Αρχές ανακάλυψαν δύο σορούς στο φρεάτιο του μεταλλείου στο χωριό Μιτσερό. Κατά την ομολογία του, τα δύο πτώματα ανήκουν στην 38χρονη Marry Rose και την 28χρονη Arian Palanas Lozano, που είχαν εξαφανιστεί τον Μάιο και τον Ιούλιο του 2018.

Παράλληλα, αγνοείται η σορός της 6χρονης Sierra, κόρη της Marry Rose, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, χωρίς ωστόσο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Πώς δρούσε

Σύμφωνα με μια μαρτυρία γυναίκας από τις Φιλιππίνες που γνώριζε το τρίτο θύμα του «Ορέστη», ο 35χρονος έλεγε πως ζητούσε γυναίκα για να φροντίζει τη γιαγιά του.

«Ξαφνιαστήκαμε που ένας τύπος ζητούσε να δουλέψουμε για τη γιαγιά του και να πληρώνει 20 ευρώ την ώρα, αφού ξέρουμε ότι πληρώνουν 5 ευρώ την ώρα ή και λιγότερα», είπε χαρακτηριστικά η γυναίκα προσθέτοντας πως τις επισκέφτηκε μια φορά και φορούσε ρούχα του στρατού.

«Δεν είναι δίκαιο. Δεν έχουν οικογένεια. Πρέπει να δώσουν σημασία», τονίζει συγκλονισμένη ενώ αναφερόμενη στην Arian Palanas Lozano, της οποίας το πτώμα βρέθηκε την Κυριακή και ο 35 λοχαγός ομολόγησε τη δολοφονία της, η γυναίκα είπε: «το μόνο που μου είπε είναι ότι θα πάει κάπου για ημιαπασχόληση».

Η δράση του 35χρονου και οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας έχουν σοκάρει όχι μόνο την Κύπρο αλλά και όλη την Ελλάδα.

Πηγή: ipop.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ