Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δικογραφία σε βάρος 53χρονου που διέθετε παράνομα επεισόδια τηλεοπτικών σειρών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικογραφία σε βάρος 53χρονου που διέθετε παράνομα επεισόδια τηλεοπτικών σειρών

Ένας 53χρονος, που κατοικεί σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας, διέθετε παράνομα -μέσω διαδικτύου- επεισόδια τηλεοπτικών σειρών, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία εταιρείας διαμοιρασμού αρχείων με επεισόδια τηλεοπτικών σειρών, των οποίων κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα εισαγωγής και εκμετάλλευσης στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστοι, από τον Σεπτέμβριο του 2018, χωρίς την άδειά της, αναρτούσαν και διέθεταν στο κοινό μέσω ιστοσελίδας τα εν λόγω επεισόδια. Παράλληλα, καταγγέλθηκε συγκεκριμένο προφίλ χρήστη στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, που εμπλέκεται στην παράνομη δραστηριότητα.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διηνήργησε έρευνα και εξακρίβωσε τα στοιχεία και τον τόπο διαμονής του δράστη. Κλιμάκιό της πήγε στην οικία του 53χρονου, σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 129 πρωτότυπα DVD τηλεοπτικών σειρών, 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής τύπου ταμπλέτα, 5 σκληροί δίσκοι και 3 εξωτερικά μέσα αποθήκευσης (USB sticks).

Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ