Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Δολοφονία Α. Μπάκο: Ο πιο άγριος φόνος που έγινε ποτέ στις Φυλακές

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δολοφονία Α. Μπάκο: Ο πιο άγριος φόνος που έγινε ποτέ στις Φυλακές

Το περιγράφουν ως το πιο άγριο φονικό που έχουν αντικρίσει. Λένε πως ποτέ στις φυλακές Κορυδαλλού δεν εχει γίνει ένα έγκλημα τέτοιας αγριότητας και μάλιστα μπροστά στα μάτια τόσου κόσμου.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως ακούγεται, ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που προσπάθησαν να το αποτρέψουν πήγαν αμέσως μετά σε ειδικό για ψυχολογική στήριξη. Το έγκλημα , λέγεται επίσης, πως έχει καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας.

Η φράση του δράστη (του ανθρώπου που πυροβόλησε και σκότωσε και τον ποινικολόγο Μιχ. Ζαφειρόπουλο) όταν βρέθηκε στα δικαστήρια «πήρα το αίμα του Ζαφειρόπουλου πίσω. Τον σκότωσα», είναι αποκρουστική και ως έμπνευση και ως αποστροφή. Αντίθετα δείχνει πως πίσω από όλα αυτά υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί μεταξύ σκληρών κακοποιών που αιματοκύλησαν ανθρώπους οι οποίοι βρέθηκαν – ατυχώς- στο δρόμο τους. Είναι προφανές πώς εδώ αυτό που αποκαλείται «Αλβανική μαφία», σφάζεται και «καθαρίζει» χρέη και διαφωνίες , εντός των φυλακών.

Ο Μπάκο και οι άλλοι

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι και αστυνομικοί περιγράφουν τη δολοφονία του διαβόητου κακοποιού Αρμπέρ Μπάκο ως ένα από τα πιο άγρια εγκλήματα που έχουν γίνει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο 34χρονος δράστης Μικέλα Κάστριοτ , φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον μαχαίρωσε 50 φορές, με τον ιατροδικαστή να διαπιστώνει ότι τα θανατηφόρα πλήγματα ήταν στον λαιμό. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο 34χρονος στους αξιωματικούς τους Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, ο Αρμπέρ Μπάκο τού φερόταν απαξιωτικά. Το αποκορύφωμα ήταν, όπως περιέγραψε, ότι όταν έφτασε ο Μπάκο από τις φυλακές Δομοκού στον Κορυδαλλό, μπήκε στο κελί του και του ζήτησε να του φτιάξει καφέ.

«Δεν άντεχα άλλο»

«H συμπεριφορά του ήταν αυταρχική και δεν άντεχα άλλο. Μου φερόταν σαν να ήμουν υπηρέτριά του. Όταν μπήκε στο κελί, μου είπε “βάλε μου τις παντόφλες και φτιάξε μου καφέ”. Φρόντισα αυτές να είναι οι τελευταίες του λέξεις. Πάντα ήθελε να κάνει κουμάντο στη φυλακή και να διατάζει» φέρεται να κατάθεσε. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, πάντως, άκουσαν με επιφυλάξεις την κατάθεσή του, καθώς ακόμα τα αίτια της στυγερής δολοφονίας παραμένουν θολά.

Δεν έχουν πειστεί, δηλαδή, ότι η αυταρχική συμπεριφορά του Μπάκο ήταν αυτή που όπλισε τον δράστη, ο οποίος στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με το θύμα. Συγκεκριμένα, φέρεται να ανέλαβε, όπως είχε πεί, για λογαριασμό του και επί πληρωμή να εκφοβίσει το Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μέσα στο γραφείο του. Ο 34χρονος, ωστόσο, αντ’ αυτού δολοφόνησε τον γνωστό δικηγόρο.

Τα ίδια πρόσωπα

Ο Μικέλα Κάστριοτ (κατηγορούμενος σήμερα και για τη δολοφονία του Μπάκο) και ο Αλέξανδρος Μάτα κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ ως ηθικοί αυτουργοί αυτουργοί κατηγορoύνται οι Κλοντιάν Λεκοτσάι, Άρμπερ Μπάκο και Όλντι Ντούλτσε.

Οι δύο τελευταίοι καταδικάστηκαν σε 22 και 23 χρόνια κάθειρξης αντίστοιχα, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου τον Νοέμβριο του 2014 στο σπίτι του στην Πεντέλη. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε σε 13 χρόνια χρόνια κάθειρξης ως ηθικός αυτουργός στην απόπειρα ανθρωποκτονίας και ο Άρης Φλώρος.

Μάλιστα, ο τελευταίος είχε κληθεί να καταθέσει στην ανάκριση, αφού σύμφωνα με τις απολογίες κάποιων εκ των κατηγορουμένων, ο δικηγόρος έγινε «στόχος» προκειμένου οι κακοποιοί να αποσπάσουν χρήματα από τον 40χρονο επιχειρηματία, ο οποίος ήταν πελάτης του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ