Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Είχαν κάνει τη διακίνηση ναρκωτικών «οικογενειακή επιχείρηση»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Είχαν κάνει τη διακίνηση ναρκωτικών «οικογενειακή επιχείρηση»

Οικογενειακή επιχείρηση ήταν το εμπόριο μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στη δυτική Ελλάδα με αρχηγό έναν 60χρονο «Εσκομπάρ», τους γιους του, τον αδελφό του και άλλους συγγενείς, με την Αστυνομία να κάνει συνολικά 14 συλλήψεις, μεταξύ τους μία γυναίκα.

Ο 60χρονος «εγκέφαλος» συνελήφθη στη μεγάλη επιχείρηση των ανδρών της Ασφαλείας από την Ήλιδα, την Αττική, τον Πύργο, την Πάτρα, το Μεσολόγγι και την Κόρινθο. Εκτός από τον 60χρονο συνελήφθη και η υπόλοιπη οικογένεια… «Ντάλτον», δηλαδή οι τρεις γιοι του, ο αδελφός του και δύο ακόμη πρόσωπα του στενού περιβάλλοντός του.

Σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε 13 άντρες ηλικίας 27 ως 69 ετών και σε μία 51χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση, πώληση και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και παράβαση του νόμου για τα όπλα, κατά περίπτωση. Παράλληλα, σχηματίστηκε πλημμεληματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή και αγορά μικρών ποσοτήτων ναρκωτικών από τους διακινητές σε βάρος 20 ατόμων, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν στη συνέντευξη Τύπου στον Πύργο ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς και ο διευθυντής Αστυνομίας Ηλείας ταξίαρχος Απόστολος Μαρτζάκλης, από την έρευνα που έκαναν οι άντρες της Ασφαλείας Ήλιδας προέκυψε ότι οι συλληφθέντες μαζί με δύο ακόμη συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν φτιάξει από το Νοέμβριο του 2018 οργάνωση με έδρα την Ηλεία, πουλώντας μεγάλες ποσότητες κάνναβης απευθείας σε διακινητές στη δυτική Ελλάδα και την Αττική. Μάλιστα, το τελευταίο τετράμηνο υπολογίζεται ότι διακίνησαν περίπου 40 κιλά κάνναβης.

Στα σπίτια των συλληφθέντων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 125 κιλά κάνναβης, 162 γραμμάρια κοκαΐνης, 114 γραμμάρια ηρωίνης, 5 πυροβόλα όπλα, 4 πιστόλια κι ένα περίστροφο, 18.500 ευρώ, 145 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και τρία αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ