Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ειρήνη Λαγούδη: Ραντεβού θανάτου δίπλα στη λίμνη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ειρήνη Λαγούδη: Ραντεβού θανάτου δίπλα στη λίμνη

 Προμελετημένο έγκλημα και μάλιστα με περισσότερους συμμετόχους “είδε” ο εισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη, αφήνοντας πια εκτός κάδρου την περίπτωση της αυτοκτονίας.

Υπενθυμίζεται, ότι τον Ιανουάριο του 2018 είχε εντοπισθεί η σορός της 44χρονης γυναίκας μέσα στο αυτοκίνητό της, κοντά στην λίμνη Τριχωνίδα, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως έβαλε η ίδια τέλος στη ζωή της.

Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη κατ’ αγνώστων για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο εισαγγελέας πρωτοδικών οποίος είχε παραγγείλει την διενέργεια προκαταρκτικής για να δει αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις στην υπόθεση Λαγούδη, τον περασμένο Μάρτιο είχε ζητήσει πίσω τη δικογραφία, συνεχίζοντας μόνος του την προκαταρκτική εξέταση. Από τα στοιχεία που συνέλεξε, κατέληξε ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και άσκησε δίωξη κατά αγνώστων για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία, του εμπρησμού κατά συναυτουργία, αλλά και της συμμορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός έχει εντοπίσει συγκεκριμένα στοιχεία που τον έχουν οδηγήσει στο συμπέρασμα, ότι η γυναίκα από τη Κατοχη Αιτωλοακαρνανίας δεν αφαίρεσε τη ζωή της μόνη της. Ειδικότερα, η παρουσία άλλων ανθρώπων στον τόπο του εγκλήματος φαίνεται πως επιβεβαιώνεται τόσο από την αιθάλη που βρέθηκε στην πόρτα του οδηγού, όσο και από αποτυπώματα στην οροφή του αυτοκινήτου. Το πρώτο στοιχείο, υποδηλώνει κατά πληροφορίες, ότι κάποιος άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου τη στιγμή που ήταν σε εξέλιξη η φωτιά.

Ερωτηματικά και ανάγκη για περαιτέρω έρευνα απαιτεί η “εξαφάνιση” του κινητού της τηλεφώνου, αλλά και το υπόλοιπο της βενζίνης, καθώς η γυναίκα γέμισε ένα μπιτόνι 20 λίτρων σχεδόν, αλλά βρέθηκε ελάχιστη ποσότητα. Μάλιστα, σχετικά με το τελευταίο στοιχείο, υπάρχει σενάριο ότι με το τρόπο αυτό, δηλαδή ζητώντας βοήθεια για βενζίνη, κάποιο φιλικό της πρόσωπο την παρέσυρε στο ραντεβού, που στοίχισε τη ζωή της.

Το χρονικό

Να θυμίσουμε ότι στις 8 Ιανουαρίου 2018 η Ειρήνη Λαγούδη εντοπίστηκε σε χωράφι, δίπλα στη λίμνη Τριχωνίδα, με τις πρώτες πληροφορίες να είναι αντικρουόμενες μια και κάποιοι ανέφεραν ότι η 44χρονη δολοφονήθηκε άγρια, ενώ κάποιοι άλλοι ότι αυτοκτόνησε κάτι που – σύμφωνα με την νεα εισαγγελική παραγγελία – ειναι πιθανόν αναληθές.

Η γυναίκα, η οποία ήταν χήρα και μητέρα τριών παιδιών, έφυγε από το σπίτι, παίρνοντας μαζί το κινητό της τηλέφωνο και από τότε δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Το πτώμα της ανακάλυψε εκπαιδευμένος σκύλος της 6ης ΕΜΑΚ, κλιμάκιο της οποίας είχε πάει στην περιοχή από την Πάτρα για να συμμετάσχει στις έρευνες.

Για τον εντοπισμό της είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση με τη συμμετοχή της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Ομάδας Διάσωσης Μεσολογγίου.

Μετά τον εντοπισμό του πτώματος της άτυχης γυναίκας  η πρώτη ιατροδικαστική διερεύνηση  έφτασε στο συμπέρασμα ότι δεν βρέθηκαν ίχνη που να υποδηλώνουν ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροτομής, η 44χρονη δεν είχε χτυπήματα, μώλωπες και αμυντικά τραύματα που να «δείχνουν» ότι πάλεψε για τη ζωή της γεγονός που ενισχύει το σενάριο της αυτοχειρίας.

Η οικογένεια της 44χρονης δεν πίστεψε σε κανένα στάδιο της έρευνας ότι επρόκειτο για αυτοκτονία.

Ο γιος της άτυχης γυναίκας, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», τόνισε πως η μητέρα του ήταν ένας αισιόδοξος άνθρωπος με το χαμόγελο και μια μαχήτρια της ζωής.

«Μου έλεγε συνέχεια ότι η μικρή μου αδελφή της δίνει ζωή, ότι είναι χαρούμενη. Ετοιμαζόταν να στείλει τη δεύτερη αδελφή μου στη Γαλλία για μεταπτυχιακά, δεν ήταν άνθρωπος που το έβαζε κάτω. Εγώ πιστεύω ότι κάποιος την πήγε στο σημείο που τη βρήκαμε και δεν πήγε μόνη της για να αυτοκτονήσει».

Ο μεγάλος έρωτας και τα δύο μηνύματα

Η Ειρήνη Λαγούδη, διατηρούσε σχέση με μεγαλογιατρό της περιοχής το οποίο είχε ερωτευτεί παράφορα . Η σχέση ήταν μυστική αφού ο γιατρός ήταν παντρεμένος. Παρόλα αυτά οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι το παράνομο ζευγάρι βρισκόταν αρκετά συχνά.

Από τις αστυνομικές έρευνες διαπιστώθηκε πως πριν η Ειρήνη Λαγούδη πεθάνει, έστειλε δυο γραπτά μηνύματα (SMS) ένα με αποδέκτη συγγενικό της πρόσωπο και ένα στον γιατρό. Από το συγγενικό της πρόσωπο ζητούσε να προσέχει τα παιδιά της, δίνοντάς του μάλιστα και στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και κωδικούς, ενώ στον γιατρό έγραφε: «Αγάπη μου, θα τα πούμε στην άλλη ζωή».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ