Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Εκδικάστηκε η αίτηση της χήρας Φύτρου παροχής των εγγράφων για την τραγωδία στο Μάτι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εκδικάστηκε η αίτηση της χήρας Φύτρου παροχής των εγγράφων για την τραγωδία στο Μάτι

Έγγραφα για τις κινήσεις των εναέριων μέσων το μοιραίο απόγευμα της 23ης Ιουλίου που εκδηλώθηκε η καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι ζήτησε με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων η Βαρβάρα Βουκάκη, χήρα του Γρήγορη Φύτρου που έχασε τη ζωή του μαζί με τα δυο τους παιδιά στη φονική φωτιά, που έστειλε στο θάνατο 100 ανθρώπους.

Η Βαρβάρα Βουκάκη κατέθεσε μέσω του δικηγόρου της, Βασίλη Καπερνάρου, αίτηση επίδειξης συγκεκριμένων εγγράφων με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, η οποία συζητήθηκε σήμερα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Η αιτούσα, όπως αναφέρει, ζητά από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, την Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος και μία εταιρία, να της δώσουν πληροφορίες γύρω από τις κινήσεις των εναέριων μέσων που θα έπρεπε να συμμετέχουν στην κατάσβεση.

Το ελληνικό Δημόσιο παραστάθηκε στη δίκη, κάνοντας ένσταση απαράδεκτου της αίτησης υποστηρίζοντας ότι “το Αρχηγείο της πυροσβεστικής και η ΥΕΜΠΣ δεν είναι νομικά πρόσωπα”.

Ντροπιαστική κίνηση

Για ντροπιαστική κίνηση έκανε λόγο ο Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος υπογράμμισε ότι «έχουν ήδη απαντήσει ότι δεν είναι δυνατή η χορήγηση εγγράφων, αφού είναι μέρος της ποινικής δικογραφίας, αλλά δεν τα έχουν δώσει. Δεν περιλαμβάνονται στην ανάκριση. Είναι ντροπιαστικό αυτό το κράτος να μετέρχεται αυτών των επιχειρημάτων. Ψεύδονται ότι τα έχουν στείλει». Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξετάστηκε ως μάρτυρας και μια φίλη της Βαρβάρας Βουκάκη, η οποία τόνισε τη σημασία αυτών των εγγράφων.

«Κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε για να βγάλουμε άκρη. Δεν έχει κανείς τα στοιχεία, κανείς αρμόδιος. Θέλει να τα χρησιμοποιήσει για κάθε νόμιμο σκοπό» υποστήριξε ενώ υπογράμμισε ότι από την άλλη πλευρά υπάρχει «πλήρης σιωπή».

Η απόφαση αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ