Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Εντόπισαν σε Λιβόρνο και Γένοβα κοκαΐνη αξίας πάνω από 650.000.000 ευρώ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εντόπισαν σε Λιβόρνο και Γένοβα κοκαΐνη αξίας πάνω από 650.000.000 ευρώ

Σχεδόν τρεις τόνους καθαρής κοκαΐνης συνολικής αξίας άνω των 650.000.000 ευρώ έχουν κατασχέσει τις τελευταίες εβδομάδες οι ιταλικές Αρχές σε δύο λιμάνια της χώρας!

Το μεγαλύτερο «φορτίο» που έχει κατασχεθεί στην Ιταλία

Το πρώτο φορτίο, 2,1 τόνοι κοκαΐνης, συσκευασμένες σε 60 σακούλες εντοπίστηκε στο λιμάνι της Γένοβας, μέσα σε κοντέινερ προερχόμενο από την Κολομβία με τελικό προορισμό τη Βαρκελώνη, από όπου θα προωθείτο σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία, πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που έχει κατασχεθεί ποτέ στη χώρα. Όπως ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές, το φορτίο συνδέεται με τη «φατρία του Κόλπου» (Gulf Clan), το μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών της Κολομβίας, που θεωρείται υπεύθυνο για τη διακίνηση του 70% του συνόλου της κοκαΐνης που παράγεται στη χώρα.

Η επιχείρηση

Ως αποτέλεσμα της επιχείρησης κατάσχεσης και των ερευνών που ακολούθησαν, σε συνεργασία με τις κολομβιανές, τις ισπανικές και τις βρετανικές αρχές, ένας 59χρονος άνδρας, o οποίος φέρεται ότι ήταν ο παραλήπτης του παράνομου φορτίου, συνελήφθη στη Βαρκελώνη.

Ένα δεύτερο φορτίο κοκαΐνης, βάρους 650 κιλών και αξίας 130.000.000 ευρώ, είχε κατασχεθεί στο λιμάνι του Λιβόρνο στις 15 Ιανουαρίου (αλλά ανακοινώθηκε μόλις προχθές). Τα ναρκωτικά ήταν συσκευασμένα σε σακουλάκια καφέ Ονδούρας. Το φορτίο προερχόταν από την Ονδούρα, είχε περάσει από την Κόστα Ρίκα και, μέσω Ιταλίας, θα κατέληγε επίσης στη Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ