Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Εξάρθρωσαν κύκλωμα που εκμεταλλευόταν γυναίκες μέσω “γραφείου” ερωτικών ραντεβού

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εξάρθρωσαν κύκλωμα που εκμεταλλευόταν γυναίκες μέσω “γραφείου” ερωτικών ραντεβού

Κύκλωμα που εκμεταλλευόταν αλλοδαπές και Ελληνίδες, μέσω «γραφείου ερωτικών ραντεβού», εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν 14 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και αρχηγικό μέλος της που είναι Έλληνας, καθώς και μία αλλοδαπή. Σημειώνεται ότι συγκατηγορούμενοι των συλληφθέντων είναι επιπλέον 11 άτομα. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση εγκλήματα εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορίας, πορνογραφίας ανηλίκων, μαστροπείας, ψευδής ανωμοτί κατάθεσης, νομοθεσίας περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί αλλοδαπών, ενώ έχουν και άλλες καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος τους.

Αλλοδαπές που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα

Τα μέλη του κυκλώματος στρατολογούσαν αλλοδαπές που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, τις οποίες μετέφεραν στη χώρα μας, όσο και Ελληνίδες. Στη συνέχεια, οι δράστες εγκαθιστούσαν τις γυναίκες σε διάφορα σπίτια στην Αθήνα και τις εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν ραντεβού με «πελάτες», που οι ίδιοι κανόνιζαν για λογαριασμό τους.

Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά ραντεβού των εκδιδομένων, κανονίζονταν μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων που χειρίζονταν τουλάχιστον τέσσερα μέλη της οργάνωσης, σε προκαθορισμένες βάρδιες, ενώ γίνονταν σε ξενοδοχεία και οικίες στην Αττική.

Στην κατοχή μελών της οργάνωσης, καθώς και σε έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 4.390 ευρώ, 7 Ι.Χ. αυτοκίνητα, μικροποσότητα κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, 22 ηλεκτρονικές συσκευές, μεταλλική σιδερογροθιά, καθώς και πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων αναφορικά με τη λειτουργία του «γραφείου» ερωτικών ραντεβού.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ