Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών! Δικογραφία για 10 άτομα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών! Δικογραφία για 10 άτομα

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση που ήταν αποτέλεσμα έρευνας των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης συνελήφθησαν σε Ξάνθη και Έβρο τέσσερις Έλληνες (δύο άνδρες και δύο γυναίκες) που εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών.

Με την καθοδήγηση του φερομένου ως «αρχηγού» του κυκλώματος, μετέφεραν γυναίκες σε προχωρημένη εγκυμοσύνη από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα, προκειμένου να γεννήσουν.

Με τη διαμεσολάβηση των μελών της σπείρας αμέσως μετά τη γέννα παρέδιδαν τα μωρά, έναντι αμοιβής, σε ζευγάρια στην Ελλάδα και οι μητέρες επέστρεφαν στη Βουλγαρία, παίρνοντας μέρος από την αμοιβή.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι από το 2016 τα μέλη του κυκλώματος μπλέκονται σε τρεις παράνομες υιοθεσίες βρεφών στην Ελλάδα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ
  • διάφορα τραπεζικά έγγραφα,
  • πλήθος σημειώσεων,
  • (2) κινητά τηλέφωνα,
  • (28,8) γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,
  • πινακίδα κυκλοφορίας δικύκλου, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης το 2015, και
  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνονται ακόμα έξι αλλοδαποί, (τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες). Τα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα είναι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εμπορία ανθρώπων και παράβαση της νομοθεσίας περί υιοθεσίας.

Οι δύο από τους δράστες κατηγορούνται επίσης για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ