Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Τα στικάκια και τα επόμενα χτυπήματα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επαναστατική Αυτοάμυνα: Τα στικάκια και τα επόμενα χτυπήματα

Τα στικάκια μνήμης που βρέθηκαν στο σπίτι του 46χρονου καταζητούμενου τρομοκράτη στα Εξάρχεια, το καλάσνικοφ με το λέιζερ και η γιατρός που περιέθαλψε τον 46χρονο τραυματία αποτελούν το βασικό πεδίο ερευνών της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, στο πλαίσιο των ερευνών για την Επαναστατική Αυτοάμυνα, μετά τις συλλήψεις του Σάββατο.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο βαρύς οπλισμός και τα εκρηκτικά, που βρέθηκαν στον Χολαργό, ήταν ακόμη «πακεταρισμένα», καθώς είχαν μεταφερθεί από την γιάφκα της Κυψέλης μόλις δύο ημέρες πριν από την σύλληψη, με κάποιες εκτιμήσεις να μην αποκλείουν ότι έμειναν έτσι επειδή οι συλληφθέντες σκόπευαν να τα μεταφέρουν σε άλλον χώρο.

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι τα στικάκια περιέχονται πληροφορίες από παρακολουθήσεις για επιθέσεις που ετοίμαζαν οι τρομοκράτες και όλα δείχνουν ότι θα γίνονταν νύχτα με τη χρήση του καλάζνικοφ με το λέιζερ και με διόπτρα νυκτός για να πετύχουν το στόχο.

Η οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα, με την προσθήκη του στις αρχές του 2018 του 41χρονου συλληφθέντα πρώην στενού συνεργάτη του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου, θα αναβάθμιζε τη δράση της καθώς τα τέσσερα προηγούμενα χτυπήματα είχαν γίνει την εποχή που αυτός βρισκόταν στη φυλακή» λέει στο protothema.gr αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει ότι «πρόκειται για έναν ιδιαίτερα σκληρό αντιεξουσιαστή που το 2010 όταν τον συλλάβαμε μαζί με τον αρχηγό του Επαναστατικού Αγώνα, τον εντοπίσαμε να κατεβαίνει την Αχαρνών με 200 χιλιόμετρα την ώρα παραβιάζοντας όλα τα κόκκινα».

Βασικός στόχος της Αντιτρομοκρατικής είναι η σύλληψη του 46χρονου τραυματία ο οποίος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάληψη «Gare» στην οδό Καλλιδρομίου που εκκενώθηκε στις 26 Αυγούστου και ο οποίος συντόνιζε τις επιθέσεις των μπαχαλάκηδων και στρατολογούσε άτομα, προκειμένου να τους βάζει σε περιφερειακούς ρόλους στην οργάνωση που ήταν αρχηγικό μέλος.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως έχουν στα χέρια τους έναν «θησαυρό», που αν αξιοποιηθεί κατάλληλα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια ίσως δώσει σημαντικά στοιχεία και απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που έχουν οι Αρχές για το σύγχρονο «αντάρτικο πόλης».

Η έρευνα αναμένεται να κρατήσει αρκετό χρονικό διάστημα καθώς τα στικάκια που βρέθηκαν στην οικία του 46χρονου καταζητούμενου στα Εξάρχεια φέρονται να είναι δεκάδες. Παράλληλα, οι αστυνομικοί αναζητούν τουλάχιστον πέντε άτομα που είχαν περιφερειακούς ρόλους στην οργάνωση αλλά και ομάδα υποστήριξης στα τέσσερα χτυπήματα που έχει πραγματοποιήσει στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και στις πρεσβείες Μεξικού και Γαλλίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ