Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Επτά συλλήψεις για τον θάνατο του εικονολήπτη από σαΐτα στην Καλαμάτα (video)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επτά συλλήψεις για τον θάνατο του εικονολήπτη από σαΐτα στην Καλαμάτα (video)

Σε επτά συλλήψεις έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ στην Καλαμάτα μετά τον θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου, ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ένας δημοτικός σύμβουλος.

Ο δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για την αναβίωση του εθίμου, κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος ενώ και οι 7 θα οδηγηθούν αργότερα στον εισαγγελέα για να ασκηθούν ποινικές διώξεις. Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας κατασχέθηκαν 69 σαΐτες, διάφορα είδη και υλικά κατασκευής τους, καθώς και μείγμα μπαρουτιού.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω διοργάνωση γίνεται με ευθύνη του Δήμου Καλαμάτας, καθώς από το νόμο είναι παράνομη η κατασκευή και χρήση των σαϊτών και άλλων αυτοσχέδιων βαρελότων. Υπεύθυνοι λοιπόν για την τήρηση μέτρων ασφαλείας είναι η διοργανώτρια αρχή.

Οι αστυνομικοί ερευνούν το οπτικοακουστικό υλικό από τα βίντεο που έχουν δημοσιευθεί, αλλά και αυτά από κινητά, προκειμένου να εντοπίσουν το μπουλούκι από το οποίο έφυγε η σαΐτα και προκάλεσε τον θάνατο του εικονολήπτη.

Κατέγραψε σε live τον θάνατό του

Ο γνωστός εικονολήπτης της Μεσσηνίας έχασε τη ζωή του την ώρα που κατέγραφε βίντεο το σαΐτοπόλεμο όταν μια σαΐτα «καρφώθηκε» στο κεφάλι του.

Τραγική ειρωνεία είναι ότι την ώρα που βιντεοσκοπούσε την αναβίωση του εθίμου κατέγραψε με την κάμερά του τη σαΐτα που τον σκότωσε.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο-σοκ, κατά τη διάρκεια του εθίμου, μία σαΐτα φεύγει από τα χέρια του σαιτομάχου και εκτοξεύεται με φόρα προς το πλήθος και προς το σημείο που βρισκόταν ο άτυχος εικονολήπτης ο οποίος κάλυπτε το έθιμο. Σύμφωνα με το protothema.gr ο 50χρονος εικονολήπτης ήταν ήδη νεκρός όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο Κώστας Θεοδωρακάκης ήταν από τους πλέον αγαπητούς εικονολήπτες που είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας. Δούλευε στην εταιρεία messinianews.gr και διαχειριζόταν τη δική του σελίδα στο ίντερνετ Palmos Messinia.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ