Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ζημία πάνω από 1,7 εκ.ευρώ προκάλεσε στη ΔΕΗ κύκλωμα ρευματοκλοπής που εξάρθρωσε η αστυνομία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ζημία πάνω από 1,7 εκ.ευρώ προκάλεσε στη ΔΕΗ κύκλωμα ρευματοκλοπής που εξάρθρωσε η αστυνομία

Πάνω από 1,7 εκ. ευρώ φαίνεται να ζημιώθηκε η ΔΕΗ τους τελευταίους 8 μήνες από σπείρα που «πείραζε» τους μετρητές.

Το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία αποτελούνταν από  9 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες,  ως  «εγκέφαλος» φέρεται  Έλληνας με «ειδικές» γνώσεις στους μετρητές ηλεκτρικού ρεύματος  ο οποίος πιάστηκε επ’ αυτοφώρω με όλα τα σύνεργα πάνω του, ακόμη και  σφραγίδες της ΔΕΗ. Οι υπόλοιποι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «μάζευαν» τους πελάτες, κυρίως ιδιώτες και καταστηματάρχες, οι οποίοι πλήρωναν  ένα ποσό της τάξης των 40 ευρώ κάθε φορά που ο «ειδικός» πείραζε τον μετρητή τους. Η «επίσκεψη» γινόταν λίγο πριν πραγματοποιηθεί η καταμέτρηση από τη ΔΕΗ, η οποία επιχείρηση όπως λέγεται δεν είχε καταλάβει την απάτη μέχρι που ενημερώθηκε από την αστυνομία.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε τον προηγούμενο Οκτώβριο όταν μετά από ανώνυμη καταγγελία οι αστυνομικοί ξεκίνησαν την  παρακολούθηση του κυκλώματος.

Οι 9, μετά την κακουργηματική δίωξη που τους ασκήθηκε, οδηγήθηκαν χθες στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα.

Ευχαριστίες του ΔΕΔΔΗΕ

«O ΔΕΔΔΗΕ, με αφορμή την εξάρθρωση σπείρας που πραγματοποιούσε παράνομες επεμβάσεις σε μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας για ρευματοκλοπή σε διάφορες περιοχές της Αττικής κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση την τελευταία τριετία, ευχαριστεί θερμά τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για την αποτελεσματικότητά της και την άριστη συνεργασία.

Οι δύο πλευρές, συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά προκειμένου να εντοπιστούν όλες οι παράνομες επεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από την εν λόγω εγκληματική οργάνωση, η οποία σύμφωνα με ενδείξεις, δρούσε και σε περιοχές εκτός Αττικής. Σε αυτό το σημείο υπογραμμίζεται η διαχρονική άριστη συνεργασία του ΔΕΔΔΗΕ με τις Αστυνομικές Αρχές, σε πλήθος υποθέσεων σε όλη την Ελλάδα.

Από τους ελέγχους που έχουν διενεργήσει τα εξειδικευμένα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ μέχρι στιγμής, ο συνολικός αριθμός των παρεμβάσεων σε μετρητές ξεπερνά τις 300 παροχές, ενώ η αξία της κλαπείσας ενέργειας υπολογίζεται ότι θα υπερβεί κατά πολύ την αρχική εκτίμηση του 1,5 εκ. ευρώ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσει με αμείωτο ρυθμό τους ελέγχους που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα για την πάταξη του φαινομένου της ρευματοκλοπής – σύμφωνα και με το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που έχει θεσμοθετήσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας – ενώ συνεχίζει να διαθέτει όλους τους πόρους του στον αγώνα για τη δραστική περιστολή του.

Υπογραμμίζεται για μια ακόμη φορά, πως οι παράνομες επεμβάσεις στους μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας εγκυμονούν πολύ σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών, συνιστούν αδικήματα που διώκονται ποινικά με πολύ αυστηρές κυρώσεις ενώ η παραβατική αυτή συμπεριφορά επιβαρύνει οικονομικά όλους τους συνεπείς και νομοταγείς πολίτες».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ