Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ηλικιωμένος κατέρρευσε και πέθανε μετά από εξαπάτηση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ηλικιωμένος κατέρρευσε και πέθανε μετά από εξαπάτηση

Δίνουν και παίρνουν τους τελευταίους μήνες οι τηλεφωνικές απάτες σε όλη την Ελλάδα, με τους αδίστακτους επιτήδειους να στοχεύουν ηλικιωμένους για να έχουν περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν τον σκοπό τους να απομυζήσουν χρήματα. Στον Βόλο, όμως, η απάτη σε βάρος μιας ηλικιωμένης στάθηκε μοιραίο για τον σύζυγό της, ο οποίος κατέρρευσε και πέθανε μόλις την είδε να κλαίει με λυγμούς όταν πληροφορήθηκε ότι «χάρισε» 5.500 ευρώ σε απατεώνες!

Το σοκαριστικό περιστατικό που συνέβη το Σάββατο, έχει συγκλονίσει τη θεσσαλική πόλη όπου τους τελευταίους μήνες τα περιστατικά τηλεφωνικής απάτης διαδέχονται το ένα το άλλο, με ελάχιστα ποσοστά επιτυχίας για τους δράστες αφού πλέον ο κόσμος είναι υποψιασμένος. Ωστόσο, ήταν η πρώτη φορά που οι απατεώνες έγιναν αιτία να χάσει ένας άνθρωπος τη ζωή του.

Ήταν πρωινές ώρες του Σαββάτου όταν οι απατεώνες τηλεφώνησαν στο σπίτι στο κέντρο του Βόλου, λέγοντας το γνωστό παραμύθι. Η ηλικιωμένη σήκωσε το ακουστικό και άκουσε από την άλλη γραμμή μία γυναικεία φωνή που παρίστανε την κόρη της να μιλάει δήθεν κλαίγοντας και να λέει ότι είχε προκαλέσει τροχαίο. Μέσα στην ταραχή της, η γυναίκα δεν υποψιάστηκε ότι ήταν απάτη και ρώτησε τι θα μπορούσε να κάνει. Αφού την διαβεβαίωσε ότι το παιδί της ήταν καλά, η «αετονύχισσα» τής είπε ότι έπρεπε να δώσει άμεσα όλες τις οικονομίες της που άγγιζαν τα 5.500 ευρώ «για να ξεμπλέξει το κορίτσι». Έτσι, πήγε σε ένα σημείο της πόλης που της υπέδειξε η γυναικεία φωνή και παρέδωσε τα χρήματα.

Όταν, όμως, επικοινώνησε με την κόρη της και έμαθε πως είχε πέσει θύμα απάτης, το ανακοίνωσε μέσα σε λυγμούς στον άντρα της, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να μην το αντέξει και να υποστεί εγκεφαλικό που τον οδήγησε στον θάνατο. Την έρευνα για το περιστατικό διεξάγει η Ασφάλεια Βόλου, που για μία ακόμα φορά εφιστά την προσοχή στους πολίτες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ