Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Θύμα bullying η 25χρονη Μαρία που τραυμάτισε με μαχαίρια τρεις συμφοιτήτριές της

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θύμα bullying η 25χρονη Μαρία που τραυμάτισε με μαχαίρια τρεις συμφοιτήτριές της

Το θρίλερ που εκτυλίχθηκε τον Απρίλιο του 2015 στο τμήμα της Νοσηλευτικής Σχολής του ΟΑΕΔ στου Ρέντη θα αναβιώσει στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά. Στο εδώλιο θα καθίσει η 25χρονη Μαρία Κουσίδη, που τραυμάτισε με δυο μαχαίρια, τρεις συμφοιτήτριές της κατά τη διάρκεια μαθήματος.

Σε βάρος της Μαρίας Κουσίδη έχει ασκηθεί δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση, και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ωστόσο, η υπόθεση είχε πάρει απρόβλεπτη τροπή, καθώς από τις ανακριτικές έρευνες είχε αποδειχθεί ότι η κοπέλα είχε πέσει θύμα bullying και σχολικού εκφοβισμού.

Όπως είχε αποκαλύψει τότε στην «Espresso» η 25χρονη Μαρία, η συγκεκριμένη ομάδα των συμφοιτητριών της, της είχε κάνει τη ζωή κόλαση. Οι τρεις κοπέλες -δύο Αλβανίδες και μια Ελληνίδα- την ειρωνευόντουσαν και την έβριζαν μπροστά στους συμμαθητές της, σχολιάζοντάς την προσβλητικά τόσο για την εμφάνιση όσο και για την καταγωγή της. Παράλληλα, πολλές φορές την έσπρωχναν με κίνδυνο να πέσει και να χτυπήσει, ενώ της τραβούσαν με δύναμη τα μαλλιά.

Τρία χρόνια μετά, η Μαρία εξακολουθεί να προσπαθεί με κόπο να σταθεί στα πόδια της, όπως αποκαλύπτει στην Espresso η ποινικολόγος, Γιάννα Παναγοπούλου, που στέκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της.

«Η Μαρία είναι ένα βασανισμένο πλάσμα, το οποίο για μεγάλο χρονικό διάστημα υφίστατο λεκτική βία και bullying στη σχολή όπου φοιτούσε και γινόταν δέκτης προσβλητικών σχολίων, τόσο για την καταγωγή όσο και για την εμφάνισή της. Καθ’ όλη την διάρκεια της φοίτησής της στη σχολή του ΟΑΕΔ, οι υπεύθυνοι γνώριζαν τον Γολγοθά της, όμως δεν προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προστατεύσουν αυτό το κορίτσι. Δυστυχώς, η Μαρία δεν έχει καταφέρει ως σήμερα να ξεπεράσει τον εφιάλτη του σχολικού εκφοβισμού και οι γιατροί του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής προσπαθούν να αποκαταστήσουν τον κλονισμένο της ψυχισμό» αναφέρει και προσθέτει:

«Η θέση της υπεράσπισης είναι ότι η Μαρία δεν υπήρξε θύτης των αξιόποινων πράξεων που την βαραίνουν. Η Μαρία είναι ένα πλάσμα το οποίο, δυστυχώς, είναι το θύμα αυτής της υπόθεσης. Το bullying είναι ένα φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας, γι’ αυτό περιμένουμε από το δικαστήριο, την δικαιοσύνη και την κοινωνία να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα με θύματα αθώα παιδιά, όπως η Μαρία».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ