Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Καλαμαριά: Ήταν «φαντομάς» για το κράτος αλλά εφιάλτης για τους ηλικιωμένους!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καλαμαριά: Ήταν «φαντομάς» για το κράτος αλλά εφιάλτης για τους ηλικιωμένους!

Στα δίχτυα του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς έπεσε ένας 63χρονος κανονικός… φαντομάς, καθώς δεν διέθετε ούτε καν αστυνομική ταυτότητα. Ο 63χρονος εδώ και πολύ καιρό είχε αναπτύξει πλούσια δράση στην περιοχή της Καλαμαριάς, εξαπατώντας ηλικιωμένους και αποσπώντας τους χρηματικά ποσά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών που τον συνέλαβαν, πρέπει να έχει αρπάξει με διάφορα προσχήματα περίπου 10.000 ευρώ.

Ο Ελληνας «φαντομάς», όμως, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών, οι οποίοι έκπληκτοι ανακάλυψαν ότι ο 63χρονος είναι τυπικά ανύπαρκτος για το ελληνικό κράτος, καθώς δεν διέθετε τα στοιχειώδη έγγραφα που έχουν όλοι οι πολίτες. Δεν είχε δηλωμένο τόπο κατοικίας, δεν έκανε φορολογική δήλωση και γενικά έκανε τα πάντα για να περνά απαρατήρητος από το κράτος.

Παλιός γνώριμος της Αστυνομίας

Ο δράστης εντοπίστηκε και πιάστηκε έπειτα από επίμονη προσπάθεια των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, ενώ η αγαπημένη του μέθοδος εξαπάτησης των ανυποψίαστων θυμάτων ήταν να συστήνεται σε αυτά ως παλιός γνωστός, ισχυριζόμενος ότι είναι προϊστάμενος στην Εφορία Καλαμαριάς, και μάλιστα τους έπειθε να βγουν το βράδυ έξω για να θυμηθούν τα παλιά. Λίγο πριν αποχωριστεί από το θύμα έκανε ότι δεχόταν τηλέφωνο από συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο είχε εισαχθεί αιφνιδίως σε νοσοκομείο, και ζητούσε χρηματική βοήθεια από το θύμα. Ανάλογα πώς «έκοβε» το θύμα, ζητούσε και διάφορα ποσά, από 100 έως και 500 ευρώ.

Η δράση του σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Φανής Χαρίση στην εφημερίδα «δημοκρατία» Βορείου Ελλάδος εκτιμάται ότι άρχισε τουλάχιστον από το 2015. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο 63χρονος είχε συλληφθεί το 1992 όταν πιάστηκε να παριστάνει αξιωματικό του Στρατού στη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ