Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Καταδίκη για τις λησταρχίνες της Καλαμάτας! Χτύπησαν 81χρονο και του άρπαξαν 800€

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταδίκη για τις λησταρχίνες της Καλαμάτας! Χτύπησαν 81χρονο και του άρπαξαν 800€

Πανούργες αλλά και βίαιες ήταν οι δυο γυναίκες που πλεύρισαν ένα ηλικιωμένο στο κέντρο της Καλαμάτας με… γαλιφιές ζητώντας να τους δώσει χρήματα αλλά, όταν αυτός αρνήθηκε, του όρμησαν, τον λήστεψαν και τον παράτησαν αιμόφυρτο.

Οι δράστιδες, μια 36χρονη και μια 26χρονη, κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας και «εισέπραξαν» η πρώτη ποινή κάθειρξης 5 ετών και 2 μηνών ως υπότροπη για ληστεία και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και  η δεύτερη φυλάκιση 2 ετών με αναστολή για απλή συνέργεια. Πρωτόδικα, η 36χρονη είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 6 ετών και δυο μηνών και είχε εκτίσει την ποινή.

Ζήτησαν τα χρήματα με… γλυκόλογα

Οι γυναίκες πλησίασαν στο παγκάκι όπου καθόταν ο 81χρονος μπροστά στον ΟΤΕ, ζητώντας του χρήματα με γλυκόλογα. Εκείνος τις έδιωξε και απομακρύνθηκε, ωστόσο τον ακολούθησαν, τον έριξαν κάτω και άρπαξαν 800 ευρώ από την τσέπη του. Ο γέροντας χτύπησε στο κεφάλι και χρειάστηκε να του γίνουν επτά ράμματα. Αργότερα οι ληστερχίνες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. να περιφέρονται θρασύτατα κοντά στην Αστυνομική Διεύθυνση. Πάνω τους είχαν μόνο 75 ευρώ, που επιστράφηκαν στον ηλικιωμένο.

Στο δικαστήριο η 36χρονη υποστήριξε ότι όντως τον ακολούθησαν για να τον κλέψουν, χωρίς όμως να τον αγγίξουν, ενώ η μικρότερη συνεργός της ότι ο ηλικιωμένος τους έκανε ανήθικες προτάσεις και ότι απλώς ήταν παρούσα χωρίς να παρέμβει. Μάλιστα, ισχυρίστηκαν ότι ο γέροντας έπεσε και τραυματίστηκε, όταν προσπάθησε να ανεβάσει το ποδήλατό του στο πεζοδρόμιο!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ