Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Καταδικάστηκε αξιωματούχος της Κομισιόν για βιασμό συνεργάτιδάς του μέσα στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταδικάστηκε αξιωματούχος της Κομισιόν για βιασμό συνεργάτιδάς του μέσα στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Σάλο προκάλεσε στις Βρυξέλλες, η είδηση της καταδίκης σε φυλάκιση τεσσάρων ετών Ευρωπαίου αξιωματούχου, εσθονικής καταγωγής, που κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό συνεργάτιδάς του μέσα στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής!

Όλα συνέβησαν τον Σεπτέμβριο του 2015 με την ευκαιρία μιας «μικρής γιορτής που διοργάνωσε (ο 52χρονος Εσθονός) προκειμένου να υποκινήσει τους συνεργάτες του να συμμετάσχουν σε ένα νέο επαγγελματικό σχέδιο και για τη γέννηση της κόρης του», δήλωνε χθες ο Λικ Ενάρ, πρόεδρος του γαλλόφωνου πρωτοδικείου των Βρυξελλών. Εξηγώντας πως στη συνέχεια «η κατάσταση εξελίχθηκε, εκφυλίστηκε».

Το θύμα

Το θύμα, μία γυναίκα 20 χρόνια νεώτερή του, εργαζόταν στην ίδια υπηρεσία με τον καταδικασθέντα αξιωματούχο, τον Μάργκους Ρ. ως νομικός, και τώρα καλείται πέρα από την ποινή φυλάκισης στην οποία καταδικάστηκε να της καταβάλει περισσότερα από 30.000 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη, καθώς και άλλες 5.000 ευρώ στον σύντροφό της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, έχει στη διάθεσή του έναν μήνα προκειμένου να ασκήσει έφεση στην απόφαση που εκδόθηκε πρωτόδικα, ενώ όπως δήλωνε ο δικηγόρος του Νταμιέν Χολτσάπφελ, ο πελάτης του θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ