Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Κοινωνική μάστιγα η «εισβολή» παιδόφιλων στο διαδίκτυο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κοινωνική μάστιγα η «εισβολή» παιδόφιλων στο διαδίκτυο

Σε κοινωνική μάστιγα έχει εξελιχθεί η αρρωστημένη «εισβολή» στο διαδίκτυο από παιδόφιλους που ζητούν γυμνές φωτογραφίες από ανήλικα κορίτσια, συχνά και από αγόρια.

Μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνίασε δυο υποθέσεις με ενήλικους, που είχαν στην κατοχή τους φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών, τις οποίες μάλιστα είχαν στείλει οι ίδιες.

Είχε στην κατοχή του γυμνές φωτογραφίες 11χρονου κοριτσιού

Στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί της Δίωξης Βόρειας Ελλάδας, εντόπισαν σε πόλη της Θεσσαλίας έναν 27χρονο που είχε στην κατοχή του γυμνές φωτογραφίες ενός 11χρονου κοριτσιού. Η έρευνα ξεκίνησε όταν οι γονείς της ανήλικης κατήγγειλαν στην Αστυνομία πως το παιδί τους είχε κάνει το λάθος να στείλει τις επίμαχες φωτογραφίες σε έναν άνδρα που γνώρισε μέσα από διαδικτυακό chat room.

Οι ειδικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισαν αρχικά τα ψηφιακά ίχνη του 27χρονου και στην συνέχεια και τον ίδιο. Σε έρευνα που έκαναν στο σπίτι του κατάσχεσαν ένα smart phone, στα αρχεία του οποίου βρήκαν τις φωτογραφίες της 11χρονης. Σε βάρος του παιδόφιλου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

34χρονος ζήτησε γυμνές φωτογραφίες από 14χρονη

Η δεύτερη περίπτωση αφορά μια 14χρονη μαθήτρια, η οποία συνομιλούσε με έναν άνδρα 34 χρόνων στην Εύβοια που της εμφανίστηκε ως 20χρονος, μέσω ενός διαδικτυακού παιχνιδιού που δίνει την δυνατότητα συζήτησης μεταξύ των χρηστών. Όταν προχώρησε η διαδικτυακή γνωριμία τους, ο 34χρονος της ζήτησε να του στείλει γυμνές της φωτογραφίες. Η 14χρονη το έκανε, αλλά αμέσως κατάλαβε το λάθος της και ενημέρωσε τους γονείς της που υπέβαλαν καταγγελία στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Espresso” έπειτα από έρευνες, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφεραν να εντοπίσουν τον 34χρονο παιδόφιλο σε μια κοινότητα στην Εύβοια και να πραγματοποιήσουν έρευνα στο σπίτι του, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή στον σκληρό δίσκο του οποίου ήταν αποθηκευμένες οι φωτογραφίες που του είχε στείλει η ανήλικη μαθήτρια. Και σε αυτή την περίπτωση, σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ