Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Κύκλωμα γιατρών στη Σάμο «βάφτιζε» ασθενείς, μετανάστες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κύκλωμα γιατρών στη Σάμο «βάφτιζε» ασθενείς, μετανάστες

Κύκλωμα γιατρών, νοσοκόμων και αλλοδαπών, που εξέδιδαν πιστοποιητικά νοσηλείας σε παράνομους μετανάστες, έτσι ώστε να μπορούν να μετακινηθούν νόμιμα από την Σάμο προς την Αθήνα, εξάρθρωσε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί επτά γιατροί, δυο νοσοκόμοι και δύο αλλοδαποί που φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής της Σάμου, και η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί ο αριθμός των αλλοδαπών που «φυγαδεύτηκαν» προς την Αθήνα και εξαφανίστηκαν!

Το κύκλωμα δρούσε ως εξής: οι δύο αλλοδαποί που συνελήφθησαν εντόπιζαν στο Κέντρο Υποδοχής τους υποψήφιους «πελάτες» και τους κατεύθυναν πώς να προφασιστούν ασθένεια και να ζητήσουν μεταφορά στο Νοσοκομείο. Εκεί αναλάμβαναν οι γιατροί να εκδίδουν γνωματεύσεις σύμφωνα με τις οποίες ήταν απολύτως αναγκαία η μεταφορά του «ασθενούς» σε Νοσοκομείο της πρωτεύουσας. Με αυτή την γνωμάτευση οι αλλοδαποί ταξίδευαν νόμιμα μέχρι το λιμάνι του Πειραιά, και στην συνέχεια εξαφανίζονταν, προφανώς έχοντας ήδη κανονίσει το πώς θα φτάσουν στην Κεντρική Ευρώπη.

Πηγή: astinomiko.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ