Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Κύκλωμα ναρκωτικών Χανίων: Η διακίνηση, τα πρόσωπα και οι κωδικές ονομασίες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κύκλωμα ναρκωτικών Χανίων: Η διακίνηση, τα πρόσωπα και οι κωδικές ονομασίες

Σημαντικά ποσά, γνωστούς επιχειρηματίες, έναν αστυνομικό, ένα δίκυκλο σε ρόλο “αποθήκης κοκαΐνης” και ξέπλυμα μέσω δελτίων του ΟΠΑΠ περιλαμβάνει μέχρι στιγμής το κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε πριν λίγες ημέρες στα Χανιά.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δράση τριών εγκληματικών οργανώσεων με τα κέρδη που αποκόμιζαν να υπολογίζονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Ο φερόμενος ως “εγκέφαλος” της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης ανέλαβε τα ηνία όταν την περσινή χρονιά συνελήφθη ο πρώτος τη τάξει, αρχηγός της οργάνωσης για κατοχή 1.200 gr. κοκαΐνης και 114.000 ευρώ. Η φωλιά των ναρκωτικών βρισκόταν σε ένα χωριό των Χανίων, όπου ρόλους αποθηκάριων φέρονται να είχαν αναλάβει αδερφή του με τον γιο της, ο οποίος εκτελούσε χρέη διακινητή. Ο φερόμενος ως αρχηγικό μέλος της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης, βοηθούσε τον πρώτο, προμηθεύοντάς τον με ποσότητα κοκαΐνης, όταν τα αποθέματα του πρώτου δεν επαρκούσαν, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό άμεση διασύνδεση των δυο οργανώσεων στο κύκλωμα.

Απίστευτα κέρδη!

Από την έρευνα φαίνεται πως η χονδρική τιμή πώλησης άγγιζε τα 60 ευρώ το γραμμάριο, ενώ στη λιανική τιμή έφτανε τα 100 ευρώ το γραμμάριο. Μάλιστα, υπολογίζεται, ότι η πρώτη εγκληματική οργάνωση είχε κέρδη ημερησίως 300 – 900 ευρώ. Το εμπόρευμα έφτανε στα χέρια της οργάνωσης από την Βενεζουέλα αλλά και την Αθήνα. Ειδικότερα, ο φερόμενος αρχηγός της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης είχε ταξιδέψει στη Βενεζουέλα και εισαγάγει αεροπορικώς κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα ποσότητα 500 γραμ. κοκαΐνης, ενώ ποσότητα προμηθευόταν το κύκλωμα και από την Αθήνα.

Ο αρχηγός της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης έστελνε ακτοπλοϊκώς στην Αθήνα έναν συνεργάτη του οδηγό με μηχανάκι. Στη συνέχεια, ο συνεργάτης του, τοποθετούσε σε ειδική κρύπτη του δικύκλου την κοκαΐνη και στη συνέχεια ο οδηγός με το μηχανάκι επέστρεφε και πάλι με το πλοίο της γραμμής στα Χανιά. Τα απίστευτα κέρδη “ξεπλένονταν” μέσω προμήθειας κερδοφόρων δελτίων ΟΠΑΠ.

Οι επιχειρηματίες, ο αστυνομικός και ο κώδικας επικοινωνίας

Η διακίνηση γινόταν κυρίως μέσω γνωστών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στα Χανιά, καθώς στη δικογραφία αναφέρεται ότι εμπλέκονται 4 ιδιοκτήτες και 2 εργαζόμενοι, συνολικά 5 γνωστών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος των Χανίων. Συνδετικός κρίκος μεταξύ των διακινητών φέρεται πως ήταν άτομο που υπηρετεί σε υπηρεσία της αστυνομίας. Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν οι φερόμενοι αρχηγοί με τους διακινητές και οι διακινητές με τους αγοραστές πελάτες, χρησιμοποιούσαν πολλές κωδικές ονομασίες για την κοκαΐνη όπως “κοπέλι”, “κοπέλα”, “γλυκό”, “γκόμενα”, “ένα ψάρι ολόκληρο”, “Βαγγελιώ”, “κόκα κόλα”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ