Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Κύπρος: Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις στην υπόθεση – θρίλερ του serial killer

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κύπρος: Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις στην υπόθεση – θρίλερ του serial killer

Κάθε μέρα και μία γροθιά στο στομάχι φέρνουν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση – θρίλερ με πρωταγωνιστή τον serial killer λοχαγό Νίκο Μεταξά. Μετά από υπόδειξή του ανασύρθηκε χθες το απόγευμα το πτώμα άλλης μίας γυναίκας, άγνωστης ταυτότητας, ενώ ο 35χρονος ομολόγησε τις δολοφονίες μίας 36χρονης Ρουμάνας και της 8χρονης κόρης της, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο τη μακάβρια λίστα θανάτου που αριθμεί πλέον επτά ψυχές!

Κανείς δεν ξέρει πού θα φτάσει ο αριθμός των θυμάτων του σατανικού στρατιωτικού, μετά την 30χρονη Maricar Valdez που εξαφανίστηκε τον Δεκέμβριο του 2017, την 38χρονη Mary Rose Tiburcio, την 6χρονη κόρη της, Sierra και την 28χρονη Arian Palanas Lozano! Ως αργά χθες το βράδυ είχαν εντοπιστεί τρία πτώματα και συνεχίζονταν οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων τεσσάρων!

Στο πεδίο βολής της Ορούντας

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πολίτης», χθες ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς οδήγησε τους άνδρες του ΤΑΕ Λευκωσίας στο πεδίο βολής της Ορούντας σε ένα λάκκο, όπου είχε θάψει το πτώμα της άγνωστης γυναίκας. Όπως δήλωσε, δεν θυμάται ούτε το όνομα, αλλά ούτε και την εθνικότητα του θύματός του, εκτίμησε όμως πως είναι είτε Ινδή είτε από το Νεπάλ! Οι αρχές πιστεύουν πως η σορός που βρέθηκε σε πλήρη αποσύνθεση δεν ανήκει στην Maricar Valdez, καθώς η άγνωστη γυναίκα που βρέθηκε μέσα στον λάκκο δολοφονήθηκε το καλοκαίρι του 2018, δηλαδή πολύ καιρό αφ’ ότου είχε εξαφανιστεί η  30χρονη.

Στη συνέχεια, ο κατά συρροήν δολοφόνος φέρεται ότι υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο στο μεταλλείο του Μιτσερού, όπου έριξε το πτώμα της αγνοούμενης Maricar, καθώς και της  36χρονης Ρουμάνας Livia Florentina Bunea και της 8χρονης κόρης της, Elena Natalia. Μητέρα και κόρη εξαφανίστηκαν εξαφανίστηκαν από το σπίτι τους στον Άγιο Παύλο της Λευκωσίας στις 30 Σεπτεμβρίου 2016, με την οικογένειά τους να έχει «σηκώσει» τον κόσμο για να τις βρει!

Υπό το βάρος των συντριπτικών στοιχείων

Όσον αφορά την άτυχη Maricar, που τα ίχνη της χάθηκαν στις 13 Δεκεμβρίου 2017, ο  serial killer είχε πει αρχικά ότι συναντήθηκαν την ίδια μέρα που εξαφανίστηκε. Υπό το βάρος των συντριπτικών στοιχείων που υπάρχουν σε βάρος του, όμως, φέρεται να ομολόγησε στο τέλος ότι την σκότωσε! Η απόδειξη ότι ο φονιάς λοχαγός συνδέεται με την εξαφάνιση της 30χρονης ήταν μια φωτογραφία της ταυτότητάς της, η οποία βρέθηκε στα προσωπικά του αντικείμενα και φέρεται ότι τραβήχτηκε τον Δεκέμβριο του 2017.

Παράλληλα, από την ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων προέκυψε πως ο 35χρονος στρατιωτικός ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είχε επικοινωνήσει με την άτυχη Φιλιππινέζα. Φέρεται δε ότι χρησιμοποίησε το κινητό τηλέφωνο της Maricar για να στείλει ένα μήνυμα σε μία φίλη της, ώστε να την παραπλανήσει ότι η 30χρονη θα πήγαινε στα Κατεχόμενα. Το συγκεκριμένο μήνυμα ήταν γραμμένο σε μία διάλεκτο που δεν χρησιμοποιούσε η Maricar, που σημαίνει πως πιθανότατα μεταφράστηκε από το Google Translate! Πλέον, οι έρευνες των αρχών εστιάζουν στον χώρο εργασίας της Maricar και στην περιοχή όπου διέμενε, με τους αστυνομικούς να ψάχνουν πόρτα- πόρτα για κάποιο στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στον εντοπισμό της σορού της.

Χθες το πρωί, ο 35χρονος λοχαγός οδηγήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, το οποίο διέταξε νέα διήμερη προσωποκράτησή του, με τη διαδικασία να συνεχίζεται το Μεγάλο Σάββατο, οπότε λήγουν όλα τα διατάγματα κράτησής του. Είναι η πρώτη φορά που οι αρχές ζητούν έκδοση διατάγματος κράτησης υπόπτου για φόνο, χωρίς να υπάρχει πτώμα! Σύμφωνα με όσα σοκαριστικά ακούστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, ο «Ορέστης» με τις… καλλιτεχνικές ανησυχίες στραγγάλισε την 38χρονη Mary Rose, ενώ σκότωσε την 28χρονη Arian στο πατάρι του σπιτιού του!

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες;

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας δήλωσε πως ολοκληρώθηκαν κατά 100% οι έρευνες στο μεταλλείο του τρόμου στο Μιτσερό, χωρίς να βρεθεί πτώμα. Όμως, μετά την ομολογία του 35χρονου για το σημείο όπου πέταξε τα πτώματα της Maricar και των δύο Ρουμάνων, οι έρευνες στο συγκεκριμένο σημείο αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι σήμερα το πρωί. Παράλληλα, θα συνεχιστούν οι έρευνες στη λίμνη Ξυλιάτου, όπου ο κατά συρροή δολοφόνος φέρεται ότι έριξε το πτώμα της 6χρονης Sierra. Έκκληση στις αρχές να κάνουν ότι είναι δυνατό για να εντοπιστεί η μικρή Sierra απηύθυνε χθες ο πατέρας της 6χρονης, Adrian Seucaliuc:

«Δεν μπορώ να κοιμηθώ τις νύχτες. Το μυαλό μου είναι στο πού βρίσκεται το μωρό…», ανέφερε εμφανώς συγκινημένος στον Alpha Κύπρου ο 33χρονος, προσθέτοντας πως προσεύχεται η κορούλα του είναι ζωντανή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Espresso” λόγω της έκτασης που έχει πάρει η υπόθεση, αλλά και των ανατριχιαστικών ευρημάτων που έρχονται μέρα με τη μέρα στο φως, αναμένεται τη Δευτέρα του Πάσχα να φτάσουν στην Κύπρο από την Βρετανία πέντε ειδικοί σύμβουλοι. Πρόκειται για έναν ιατροδικαστή, έναν κλινικό ψυχολόγο, έναν ειδικό σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφής εγκλήματα, έναν ανακριτή με εμπειρία στο «βαρύ» έγκλημα και έναν εμπειρογνώμονα για πολύπλοκες υποθέσεις, που θα συνδράμουν τις έρευνες με τις γνώσεις τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ