Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Ληστές με μάσκες του Καραμανλή και του Παπανδρέου έκλεψαν 4.200.000 ευρώ από διευθυντή εταιρείας security

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ληστές με μάσκες του Καραμανλή και του Παπανδρέου έκλεψαν 4.200.000 ευρώ από διευθυντή εταιρείας security

Ευρηματικοί ήταν οι δράστες της ληστείας των 4.200.000 ευρώ, όπως τουλάχιστον τους περιγράφει ο 43χρονος διευθυντής της εταιρείας χρηματαποστολών και security, ο οποίος τους άνοιξε το κεντρικό χρηματοκιβώτιο έπειτα από τις απειλές τους ότι κρατούν όμηρο την 5χρονη κόρη του.

Σύμφωνα με τις περιγραφές του, οι ένοπλοι που του είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του στην Καβάλα το βράδυ της Παρασκευής, φορούσαν αποκριάτικες μάσκες με τα πρόσωπα του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου!

Αυτό ίσως επέτρεπε στους δύο ή τρεις δράστες (δεν το έχει διευκρινίσει ο 43χρονος) να μην γίνουν αντιληπτοί σε περίπτωση που κάποιος τους έβλεπε, όπως θα συνέβαινε εάν φορούσαν κουκούλες. Ίσως, δηλαδή, θα μπορούσαν να «θολώσουν τα νερά» παριστάνοντας ότι κάνουν αστεία μεταξύ τους…

Πάντως, γεννώνται ερωτήματα για τον τρόπο που έδρασαν οι άγνωστοι, όσο και για την ευκολία με την οποία έφτασαν στην «καρδιά» μιας εταιρείας φύλαξης με παγκόσμια παρουσία και τεχνογνωσία περίπου 150 ετών! Περίεργη είναι και η απόφασή τους να πάρουν 4.200.000 αφήνοντας πίσω τους 100.000 ευρώ!

Προβληματισμό προκαλεί και το γεγονός ότι διέφυγαν με το AUDI του επιχειρηματία και το εγκατέλειψαν απείραχτο στην παλιά εθνική οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης στο ύψος της Σαρακήνας, χωρίς να το κάψουν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις. Φαίνεται επίσης να γνώριζαν ότι ο 43χρονος είναι διαζευγμένος και το παιδί ζει με τη μητέρα του, άρα δεν θα μπορούσε να γνωρίζει εκείνη τη στιγμή αν έλεγαν αλήθεια ότι το απήγαγαν.

Οι αρχές που ερευνούν μεθοδικά και με προσοχή την υπόθεση κάτω από απόλυτη μυστικότητα, προσπαθούν να βρουν απαντήσεις στα ερωτήματα σχετικά με τα πρωτόκολλα ασφαλείας βάσει των οποίων ξεκλειδώνει το χρηματοκιβώτιο στο οποίο βρίσκονται μεγάλα ποσά από χρηματαποστολές για λογαριασμό επιχειρήσεων και φορέων. Πώς αποδέχτηκαν οι ασφαλιστικές εταιρείες (που καλύπτουν το περιεχόμενο μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό) να ανοίγει με τους κωδικούς ενός και μόνο ανθρώπου, έστω και αν αυτός είναι διευθυντικό στέλεχος; Κι αν το ύψος του ποσού ήταν μεγαλύτερο απ’ ό,τι ορίζει το πρωτόκολλο ότι προβλέπεται για φύλαξη, γιατί δεν μεταφέρθηκε σε πιο κεντρικές εγκαταστάσεις;

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ