Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Μέσω ΗΠΑ εντοπίστηκε στην ‘Ηπειρο εμπλεκόμενος σε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μέσω ΗΠΑ εντοπίστηκε στην ‘Ηπειρο εμπλεκόμενος σε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων

Σε βαθμό κακουργήματος διώκεται κάτοικος της Ηπείρου σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α, σύμφωνα με τις οποίες χρήστες του διαδικτύου απέκτησαν πρόσβαση σε ιστοσελίδες και διαδικτυακές υπηρεσίες και κατείχαν ή διαμοίρασαν αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Εισαγγελέας

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με αποτέλεσμα την έκδοση σχετικού Βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημ/κών Αθηνών, σύμφωνα με το οποίο οι εμπλεκόμενοι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου γνωστοποίησαν τα στοιχεία ταυτότητας των συνδρομητών τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε έρευνα στο σπίτι του κατηγορουμένου σε περιοχή της Ηπείρου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σκληρός δίσκος και συσκευή έξυπνου κινητού τηλεφώνου (smartphone) με κάρτα sim.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του κατοίκου της Ηπείρου στην υπόθεση, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν δεκάδες αρχεία εικόνας και βίντεο πορνογραφικού υλικού, με την συμμετοχή ανηλίκων και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακές εξετάσεις.

Που μπορούν να γίνουν καταγγελίες :

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 111 88

                        Στέλνοντας e – mail στο: [email protected]

                        Μέσω Twitter : @CyberAlertGR

                        Μέσω της Διαδικτυακής Πύλης (Portal) της Ελληνικής Αστυνομίας: https://goo.gl/UWkku9

                        Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smart phones) : CYBERKID

                        Επίσης σχετική ενημέρωση από το δικτυακό τόπο: http://cyberalert.gr/feelsafe

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ