Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Μέχρι και πύραυλο είχαν στο σπίτι τους μέλη της Ιταλικής ακροδεξιάς! (φωτογραφίες)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μέχρι και πύραυλο είχαν στο σπίτι τους μέλη της Ιταλικής ακροδεξιάς! (φωτογραφίες)

Ένας πύραυλος αέρος-αέρος και ένας τεράστιος αριθμός όπλων, που είχαν χρησιμοποιηθεί στο Ντονμπάς της Ουκρανίας, βρέθηκαν σε σπίτια μελών οργανώσεων της ιταλικής ακροδεξιάς. Τρία άτομα συνελήφθησαν, αλλά το πιο τρομακτικό ήταν το… οπλοστάσιο που ανακαλύφθηκε στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Τορίνο.

Η έρευνα ξεκίνησε από πληροφορίες ότι Ιταλοί πήραν μέρος στην εμφύλια πολεμική σύρραξη στο Ντονμπάς της Ουκρανίας.

Τα ευρήματά της αντιτρομοκρατικής ποικίλλαν: υπήρχαν πολεμικές σφαίρες, υπερσύγχρονα αυτόματα όπλα κι ένας πύραυλος αέρος-αέρος (!), σαν κι αυτούς που χρησιμοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις του Κατάρ.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο Fabio Del Bergiolo, πρώην τελωνειακός επιθεωρητής, ειδικός στην καταπολέμηση της απάτης, «μαχητής» της «Forza Nuova» και υποψήφιος για τη Σύγκλητο το 2001.

Σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία, αυτό ήταν μόνο το δεύτερο μέρος της επιχείρησής της, ενώ είχε προηγηθεί έφοδος στα σπίτια της ομάδας skin «Legio Subalpina» και πολλών μελών της «Forza Nuova», στην οποία είχε κατασχέσει φασιστικό και ναζιστικό προπαγανδιστικό υλικό, μαχαίρια και άλλα περίεργα εργαλεία. Σε αυτή την έρευνα αποκαλύφθηκε και σχέση μεταξύ των ακροδεξιών ομάδων και κάποιων οπαδών της Γιουβέντους.

Ο Ματέο Σαλβίνι για το περιστατικό είπε τα παρακάτω:

«Αυτός ο πύραυλος ήταν μία από τις πολλές απειλές που δέχομαι για τη ζωή μου καθημερινά και τις οποίες δεν… διαφημίζω», είπε ο Σαλβίνι και συνέχισε: «Αυτή τη φορά οι πληροφορίες ήταν λεπτομερείς. Σκεφτόμουν μήπως ο πληροφοριοδότης ήταν μυθομανής ή τρελός. Έκανε λόγο για μυστικές υπηρεσίες, που μιλούσαν για μια ουκρανική ομάδα, που απειλούσε τη ζωή μου. Πιστεύω ότι δεν έχω κάνει ποτέ κακό στους Ουκρανούς, αλλά έδωσα εντολή να το ψάξουν. Χαίρομαι που έγινα αφορμή να ανακαλυφθεί το οπλοστάσιο κάποιων τρελών».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ