Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ματωμένο Πάσχα στην Σρι Λάνκα με τουλάχιστον 200 νεκρούς! (video και φωτογραφίες)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ματωμένο Πάσχα στην Σρι Λάνκα με τουλάχιστον 200 νεκρούς! (video και φωτογραφίες)

Οκτώ εκρήξεις στις διαφορετικές τοποθεσίες έβαψαν στο αίμα το Νεγκόμπο την πρωτεύουσα Κολόμπο και άλλες πόλεις της Σρι Λάνκα αφήνοντας πίσω τους πάνω από 158 νεκρούς και τουλάχιστον 500 τραυματίες.

Οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στις εκκλησίες του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο και του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο, μία πόλη βορείως της πρωτεύουσας. Από την έκρηξη στον Άγιο Αντώνιο, τουλάχιστον 160 τραυματίες διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία του Κολόμπο, τόνισαν υπεύθυνοί τους.

Ο τραγικός απολογισμός των βομβιστικών επιθέσεων στην πρωτεύουσα Κολόμπο και άλλες πόλεις αυξάνεται με δραματικούς ρυθμούς. Τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν πλέον λόγο για 158 επιβεβαιωμένους νεκρούς μεταξύ των οποίων είναι και 35 ξένοι υπήκοοι.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως άλλοι 25 πιστοί βρήκαν τον θάνατο σε εκκλησία της Μπατικαλόα, στα ανατολικά. Επίσης στο Κολόμπο επλήγησαν τρία ξενοδοχεία, τα Shangri-La, Kingsbury Hotel και Cinnamon Grand Colombo.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις, σε μία χώρα που σπαρασσόταν για δεκαετίες από εμφύλιες διαμάχες, όταν κατά τη διάρκεια του πολέμου για την ανεξαρτησία των Ταμίλ οι βομβιστικές επιθέσεις βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη.

«Επίθεση εναντίον της εκκλησίας μας, παρακαλούμε ελάτε να μας βοηθήσετε εάν βρίσκονταν εδώ μέλη της οικογένειάς σας», διαβάζει κανείς σε μήνυμα στα αγγλικά που αναρτήθηκε στη σελίδα της στο Facebook η εκκλησία του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο.

«Θρασύδειλες επιθέσεις»

«Καταδικάζω απερίφραστα τις θρασύδειλες επιθέσεις εναντίον του λαού μας σήμερα. Καλώ όλους τους Σριλανκέζους να παραμείνουν ενωμένοι και δυνατοί σε τούτους τους τραγικούς καιρούς», σημειώνει στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter o πρωθυπουργός Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα λάβει «άμεσα μέτρα για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση».

Ο πρωθυπουργός, που συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας, ζήτησε επίσης να αποφευχθεί «η διασπορά ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών και θεωριών».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ