Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Μαχαίρωσαν φύλακα της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μαχαίρωσαν φύλακα της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου

Γυαλιά καρφιά τα έκανε ομάδα νεαρών στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Το χειρότερο είναι ότι μαχαίρωσαν φύλακα ο οποίος προσπάθησε να τους σταματήσει.

Όλα αυτά έγιναν ενώ ήταν σε εξέλιξη πάρτι, στο Τμήμα Γεωολογίας και Γεωπεριβάλλοντος. Κάποιοι πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων και έκαναν θρύψαλα τζάμια. Στο σημείο πήγαν δύο φύλακες που προσπάθησαν να τους σταματήσουν, αλλά οι δράστες μαχαίρωσαν στην κοιλιά και τον πόδι τον έναν από αυτούς.

Συλλήψεις για ναρκωτικά

Σύμφωνα με το fimotro.gr ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο 401, ενώ η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 13 ατόμων, από τους οποίους δεν αναγνώρισε κανέναν ο φύλακας. Επίσης, έγιναν δύο συλλήψεις για ναρκωτικά.

Τη θλίψη και τον αποτροπιασμό του για τα γεγονότα εξέφρασε ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του Τμήματος Γεωολογίας και Γεωπεριβάλλοντος.

«Αποτελεί ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των προσβολών της έννοιας του ακαδημαϊκού ασύλου που καταστρατηγεί τις ακαδημαϊκές ελευθερίες. Θα προασπίσουμε με κάθε μέσο την ασφάλεια των φοιτητών, των στελεχών και των καθηγητών, την εκπαιδευτική διαδικασία και την διεξαγωγή της έρευνας σύμφωνα με το ήθος, τις παραδόσεις και την ιστορία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών», επισημαίνει ακόμη σε δήλωσή του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ