Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Μητέρα, παππούς και θεία ασελγούσαν σε 7χρονο κοριτσάκι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μητέρα, παππούς και θεία ασελγούσαν σε 7χρονο κοριτσάκι

Δεκαπέντε χρόνια μετά την πρώτη καταγγελία και δύο καταδίκες για ασέλγεια σε βάρος ενός 7χρονου κοριτσιού από το οικογενειακό του περιβάλλον η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στη Δικαιοσύνη.

Το 2003 το 7χρονο τότε κορίτσι φέρεται να κακοποιήθηκε από τη μητέρα του, τη θεία και τον παππού του, ενώ την υπόθεση αποκάλυψε ο πατέρας της που βρισκόταν τότε σε διάσταση με τη μητέρα. Το ζευγάρι είχε παντρευτεί το 1995 και από το 2000 τράβηξαν χωριστούς δρόμους. Ωστόσο, με ασφαλιστικά μέτρα αφαιρέθηκε η προσωρινή επιμέλεια της ανήλικης από την μητέρα της μικρούλας και ανατέθηκε προσωρινά στο πατέρα της, ενώ ρυθμίστηκε το δικαίωμα της προσωπικής επικοινωνίας της μητέρας με την θυγατέρα της.

Λίγο πριν το Πάσχα του 2003, η μητέρα πήρε τη μικρή στο σπίτι της όπου εκεί βρισκόταν και η θεία της. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν η 7χρονη έζησε τον εφιάλτη στα χέρια της οικογένειάς της. Η μητέρα της, την ώρα που η θεία της της κρατούσε σφιχτά τα χέρια, την ακινητοποίησε, έπεσε πάνω στην ανήλικη και έβαλε το χέρι της μέσα στο αιδοίο της, προκαλώντας της πόνο και αιμορραγία. Μετά το περιστατικό αυτό η ανήλικη δεν ήθελε να πάει στη μητέρα της.

Λίγους μήνες αργότερα, το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς όταν η μητέρα πήγε να πάρει την κόρη της για επικοινωνία, η μικρή αρνήθηκε πεισματικά να πάει μαζί της. Όταν ο πατέρας ρώτησε την κόρη του γιατί αρνείται να πάει με τη μητέρα της, αυτή του απάντησε ότι στην τελευταία συνάντησή τους, πριν το Πάσχα 2003, η μητέρα της έβγαλε το εσώρουχο και, ενώ η θεία της, δεύτερη κατηγορούμενη, την κρατούσε σφιχτά από τα χέρια, η μητέρα της τής άνοιξε τα πόδια και της πείραξε το γεννητικό της όργανο. Την ερώτησε γιατί δεν του το είπε αμέσως, και η μικρή απάντησε ότι η μητέρα της την απείλησε ότι θα σκοτώσει τον πατέρα της και την ίδια με όπλο.

Την άρνηση της μικρής για τη μητέρα της και τα όσα φέρεται να πέρασε η τότε 7χρονη, επιβεβαίωσε και η ψυχολόγος, η οποία περιέγραψε τις ζωγραφιές της μικρής και το περιεχόμενό τους, καθώς και την επίθεση της μικρής στη γιαγιά, όταν διαπίστωσε ότι είχε δείξει τις ζωγραφιές στην ψυχολόγο. Μάλιστα, τη μικρή είχε εξετάσει και παιδοχειρουργός, όταν εκείνη παραπονέθηκε για περιπρωκτικό άλγος. Η 7χρονη υποστήριξε ότι την ώρα που κοιμόταν κατάλαβε πως ο παππούς της ασέλγησε σε βάρος της και πως αυτό έχει συμβεί δυο φορές.

Ο γιατρός στην εξέταση που έκανε παρατήρησε ευχέρεια στην εξέταση της γενετήσιας περιοχής, το παιδί δεν αντιδρούσε στην εξέταση των γεννητικών οργάνων του, είχε δε ευκολία στο να κατεβάζει το εσώρουχό του. Όμως, κατέληξε στο ότι δεν μπορεί να καταθέσει με βεβαιότητα ότι το παιδί έχει υποστεί ασελγείς πράξεις ή όλα είναι στη φαντασία του.

Πάντως σε έγγραφο που συνέταξε η προϊσταμένη της κοινωνικής υπηρεσίας του Περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου και αφορά περιστατικά, που έγιναν όταν η ανήλικη βρισκόταν στο νοσοκομείο, από το οποίο η μητέρα της την πήρε δια της βίας και παρά την αντίθετη άποψη του προσωπικού, αναφέρει για την ανήλικη ότι αυτή αισθάνεται χαρούμενη και ασφαλής κοντά στον πατέρα της που δεν δείχνει να φοβάται. «Ζωγραφίζει τον εαυτό της και τους γονείς της με μια μπανιέρα από πάνω της, και όταν τη ρώτησα γι’ αυτό είπε πως είναι βρώμικη και θέλει να πλένεται. Αυτό κινεί πάντα την υποψία για σεξουαλική παρενόχληση από κάποιον», είπε η μάρτυρας.

Ο παππούς ηλικίας 80 ετών, η μητέρα ηλικίας 42 ετών και η θεία ηλικίας 53 ετών, κρίθηκαν ένοχοι για τις πράξεις του βιασμού από κοινού, της αποπλάνησης κατ’ εξακολούθηση και της άμεσης συνέργειας κατ’ εξακολούθηση στην πράξη της αποπλάνησης ανηλίκου σε βάρος της ανήλικης εγγονής του πρώτου και επιβλήθηκε σ’ αυτούς η συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών στον πρώτο, 35 ετών στη δεύτερη και 25 ετών στην τρίτη.

Πλέον έχουν προσφύγει στον Άρειο Πάγο με αίτηση αναιρέσεως της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ