Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Μητέρα 21χρονου Ροδίτη: Τα ναρκωτικά τον κατέστρεψαν – «Φόβο και τρόμο» χαρακτηρίζουν τον 19χρονο Αλβανό οι καθηγητές του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μητέρα 21χρονου Ροδίτη: Τα ναρκωτικά τον κατέστρεψαν – «Φόβο και τρόμο» χαρακτηρίζουν τον 19χρονο Αλβανό οι καθηγητές του

Αντικρουόμενες είναι οι περιγραφές για τον χαρακτήρα του 21χρονου Ροδίτη που κατηγορείται μαζί με έναν 19χρονο Αλβανό για την δολοφονία της Ελένη Τοπαλούδη.

Σε αντίθεση με τις καταγγελίες για βίαιο χαρακτήρα του από δασκάλους και όσους τον είχαν συναναστραφεί, η μητέρα του 21χρονου κάνει λόγο για ένα παιδί “χτυπημένο από τα ναρκωτικά” και επηρεασμένο από τις “κακές παρέες”, όπως φαίνεται στην κατάθεσή της που αποκαλύπτει η Real News.

Για “σταματημένη πνευματική ωρίμανση” λόγω των ναρκωτικών ουσιών, έκανε λόγο στην κατάθεσή της η μητέρα του 21χρονου, η οποία δε υποστήριξε ότι δεν παρατήρησε καμία αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού της τις ημέρες εξέλιξης του περιστατικού, δηλάδη ακόμη και μετά την δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας, για την οποία φέρεται να της είπε: «Μαμά εγώ δε θα μπορούσα να σκοτώσω την κοπέλα, προσπαθούσα να κλείσω τα αυτιά μου για να μην ακούω» .

Περιγράφοντας στις Αρχές τη ζωή και την συμπεριφορά του παιδιού της πριν το περιστατικό είπε:

«Όταν πήγαινε στο Λύκειο, έμπλεξε με κάποιες παρέες και έπαιρνε ναρκωτικές ουσίες. Δεν ξέρω ακριβώς τι ουσίες. Πάντως με τον πατέρα του είχαμε ανησυχήσει, και είχαμε απευθυνθεί στο ΚΕΘΕΑ, για να μας βοηθήσουν. Εκεί ένας υπεύθυνος του προγράμματος μας είχε πει, ότι από τη στιγμή που ο Μ. έπαιρνε ναρκωτικές ουσίες η πνευματική του ωρίμανση είχε σταματήσει στην ηλικία την οποία άρχισε να παίρνει τις ναρκωτικές ουσίες”. 

Η ίδια έλειπε για επέμβαση στην Αθήνα τις ημέρες πριν και μετά τη δολοφονία, αλλά όπως εξήγησε δεν παρατήρησε με την επιστροφή της καμία αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού της.

“Όταν γύρισα στο σπίτι στη Ρόδο δεν είδα τίποτα περίεργο. Ο Μ. ήταν στο σπίτι αλλά δε μου είπε τίποτα, ούτε παρατήρησα τίποτα να έχει κάτι στη διάθεσή του. Συζητήσαμε γενικά να κάνουμε κάτι για τις γιορτές και του πρότεινα να πάμε στην Αθήνα, αυτός μου αποκρίθηκε «Άσε να ζω μαμά μέχρι τότε», αλλά δεν έδωσα σημασία, μία συζήτηση απλή ήταν. Ματωμένα ρούχα δεν βρήκα, ούτε κάτι άλλο που να κυνηγήσει την υποψία μου ότι είχε συμβεί οτιδήποτε. Ούτε ο σύζυγος μου, μου είπε ότι παρατήρησε κάτι περίεργο στη συμπεριφορά του Μ. ούτε μου ανέφερε ότι βρήκε κάποιο περίεργο εύρημα στο αυτοκίνητο ή κάπου αλλού” περιέγραψε.

Ο κακομαθημένος των ΕΠΑΛ 

Μια εντελώς διαφορετική περιγραφή 21χρονου δίνου οι καθηγητές του στη σχολή του ΕΠΑΛ Αρχαγγέλου, που κάνουν λόγο για “καοκομαθημένο παιδί που ήθελε πάντα να περνάει το δικό του και δεν δεχόταν ποτέ άρνηση από κανέναν”. Χαρακτηριστικά, όπως περιγράφει ο διευθυντής του, ο 21χρονος δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα:

“Οι καθηγητές μου φώναζαν συνεχώς για να βάλω τάξη, τους έβριζε και δημιουργούσε προβλήματα. Είχα καλέσει και τους γονείς του να συζητήσουμε, οι οποίοι ήταν αρνητικοί, μου λέγανε ότι το παιδί τους είναι μια χαρά και εγώ φταίω για όλα”.

Ο ίδιος υποστήριξε επίσης, ότι ο 21χρονος πήρε την πρώτη του αποβολή “όταν προσέβαλε έναν καθηγητή” και την δεύτερη όταν “τσακώθηκε, με ένα μαθητή του εσπερινού λυκείου με τον οποίο ξυλοκοπήθηκαν με μπουνιές γροθιές και ένα κλομπ, περιστατικό για το οποίο κλήθηκε η αστυνομία”. Ο διευθυντής επεσήμανε ότι είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους γονείς, προτρέποντάς του να απευθυνθούν σε ειδικό, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν. Ο διευθυντής αναφέρθηκε και σε περιστατικό με τον πατέρα του 21χρονου, ο οποίος φέρεται να απείλησε τον διευθυντή επειδή βγήκε σε τηλεοπτική εκπομπή και μίλησε για τον 21χρονο.

“Οξύθυμος και νευρικός”

Διόλου κολακευτικά σκιαγραφεί το χαρακτήρα του 21χρονου και ο φιλόλογος που του έκανε μαθήματα στην Β’ Γυμνασίου.

«Επρόκειτο για ένα παιδί αρκετά οξύθυμο και νευρικό με συχνές αλλαγές στη συμπεριφορά και το συναίσθημά του. Υπήρχαν φορές που αντιδρούσε πάρα πολύ έντονα, είχε ξεσπάσματα θυμού, με ειρωνευόταν, χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι κάποιες στιγμές σηκωνόταν από τη θέση του χωρίς λόγο, χτυπούσε γροθιά στο τραπέζι και κλωτσούσε τις καρέκλες γιατί δεν ήθελε να κάνει μάθημα” κατέθεσε στις Αρχές ο καθηγητής, ο οποίος υποστήριξε ότι ειδοποίησε και τους γονείς, οι οποίοι εμφανίστηκαν αρνητικοί στο ενδεχόμενο το παιδί του να επισκεφθεί παιδοψυχολόγο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κατάθεση του Γυμνασιάρχη του 21χρονου, ο οποίος υπογράμμισε ότι από την πρώτη στιγμή έλευσής του στο σχολείο, άρχισαν να δημιουργούνται προβλήματα.

«Είχε έρθει με μεταγραφή από το Λύκειο Αρχαγγέλου στις 15-10-2012. Όταν ζήτησα να μάθω τον λόγο για τον οποίο ήθελε να κάνει μεταγραφή στο σχολείο μας ο πατέρας του μου είπε ότι το παιδί είχε στοχοποιηθεί και ήθελε να αλλάξει σχολικό περιβάλλον. Αμέσως μέσα στον πρώτο μήνα που ήρθε στο σχολείο άρχισαν να παρουσιάζονται τα πρώτα προβλήματα. Τσακώθηκε και πλακώθηκε με μπουνιές με έναν άλλο συμμαθητή του στις 23-10-2012. Από το επεισόδιο αυτό τραυματίστηκαν και οι δύο. Ειδοποιήθηκαν οι γονείς τους και πήραν αμφότεροι αποβολή. Στις 3-12-2012 σημειώθηκε και άλλο περιστατικό γιατί κατά τη διάρκεια του μαθήματος έβριζε τους συμμαθητές του με χυδαίες εκφράσεις” είπε ο γυμνασιάρχης.

Και σε αυτή την περίπτωση απευθύνηκε στους γονείς, οι οποίοι και πάλι αδιαφόρησαν, σύμφωνα με τον γυμανσιάρχη, ενώ -όπως κατέθεσε- είχε εντυπωσιαστεί από το γεγονός του ότι “ο συγκεκριμένος μαθητής δεν είχε όρια και αξίες. Δεν τον ενδιέφερε τίποτα γύρω του. Όταν έβγαινε από το γραφείο μου μετά την επίπληξη γελούσε και είχα παρατηρήσει ότι πάντα κυκλοφορούσε με πάρα πολλά χρήματα.»

“Από τον 19χρονο έπρεπε να φεύγεις μακριά!”

Τον φόβο φέρεται να προκαλούσε και ο 19χρονος Αλβανός στο σχολείο του, με την Διευθύντρια στο 2ο Γενικό Λύκειο Ρόδου να επισημαίνει πως:

«…όταν μαθεύτηκε η δολοφονία της κοπέλας, ήρθαν στο γραφείο μου κορίτσια από το σχολείο και μου είπαν ότι από τον Αλέξανδρο «έπρεπε να φεύγεις μακριά», δηλαδή ότι ήταν κάποιος που έπρεπε να αποφεύγει κανείς και ότι παρενοχλούσε επίμονα και για πολύ καιρό διάφορα κορίτσια με μηνύματα μέσω messenger στο facebook. Από τις περιγραφές των παιδιών, καθώς η ίδια δε βρισκόταν στο σχολείο όταν φοιτούσε εκεί ο 19χρονος, η διευθύντρια ανέφερε και περιστατικό κατά το οποίο ο 19χρονος έπαιζε  μπάλα στο προαύλιο και ότι υπήρχε μια λακκούβα με νερό ή κάτι τέτοιο απ’ όσο θυμάμαι, και επειδή γέλασε το παιδί αυτό, πήγε ο Α. Λ από πάνω του με πολύ επιθετικό ύφος και του είπε: «Γελάς; Θα σε σκοτώσω!», φράση που προκάλεσε τρόμο στο παιδί.»

Άκρως επιθετικός περιγράφεται ο 19χρονος και από έναν συναθλητή του στη σχολή kick boxing, ο οποίος τον περιγράφει ως ένα άκρως επιθετικό άτομο και αναφέρεται σε «ψιθύρους» που έκαναν λόγο για μία ακόμη δολοφονία  στην Αλβανία με εμπλοκή  του 19χρονου.

“Ήταν γενικά ευγενικός αλλά νευρίαζε απότομα. Χαρακτηριστικά θυμάμαι ήμουν με την παρέα μου το καλοκαίρι που πέρασε σε ένα μαγαζί στο Φαληράκι, και περνώντας με το μηχανάκι μου, τον είδα να τσακώνεται με τρία άτομα μεγαλόσωμα, ξένοι άντρες ήταν και οι τρεις. Τον είδα να τους χτυπάει, άλλωστε είχε πολύ δύναμη και τεχνική, και μπορούσε να χτυπήσει άνετα τρία άτομα. Τον  ρώτησα  γιατί τσακώνεται και μου είπε ότι εκεί που καθόντουσαν σε ένα μαγαζί του πήραν το κινητό. Επίσης, θυμάμαι ότι όσες φορές τον είχα δει με κοπέλα της μιλούσε άσχημα. Από τρίτους είχα ακούσει, αφού έγινε το περιστατικό με την Ελένη Τοπαλούδη και είχε συλληφθεί, αλλά δεν ξέρω αν ισχύει, ότι στην Αλβανία είχε σκοτώσει μέλος της οικογένειάς του. Ρώτησα γιατί δεν τον βάλανε φυλακή και μου είπαν ότι ήταν κρυφό” φέρεται να κατέθεσε στις Αρχές.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ