Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Μια “κατά παραγγελία δολοφονία” που ενδέχεται να είχε… λάθος θύμα!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μια “κατά παραγγελία δολοφονία” που ενδέχεται να είχε… λάθος θύμα!

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η υπόθεση της δολοφονίας του 64χρονου μεσίτη Γιάννη Βλαντίκα, το πτώμα του οποίου βρέθηκε «πακεταρισμένο» στο Χαλάνδρι, καθώς στο μακρινό παρελθόν φέρεται να είχε συνδεθεί με μια κατά παραγγελία δολοφονία που ενδέχεται να είχε… λάθος θύμα!

Η έρευνα των ανδρών της Ασφάλειας Αττικής πήρε διαστάσεις θρίλερ, όταν αποκαλύφθηκαν σκοτεινά μυστικά που ξεπερνούν και τη φαντασία του πιο ευφάνταστου συγγραφέα αστυνομικών βιβλίων. Αναζητώντας στοιχεία που θα οδηγήσουν στα κίνητρα της δολοφονίας και τον αυτουργό της, οι αστυνομικοί «σκόνταψαν» σε μια άλλη ανθρωποκτονία, με θύμα έναν ιδιοκτήτη πρακτορείου ΟΠΑΠ στο Νέο Κόσμο, το μακρινό 2003!

Το συμβόλαιο θανάτου

Ήταν απογευματινές ώρες της 16ης Αυγούστου, όταν ένας ένοπλος εισέβαλε στο πρακτορείο στην οδό Ηλία Ηλίου 65, πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη και εξαφανίστηκε.  Αρχικά, είχε γίνει λόγος για ληστεία, όμως διαπιστώθηκε ότι ο δράστης, όχι μόνο δεν ζήτησε κάτι από τον ιδιοκτήτη, αλλά τον πυροβόλησε και έφυγε χωρίς να πάρει το παραμικρό. Τότε, ειπώθηκε ότι η δολοφονία του άτυχου πράκτορα ήταν «συμβόλαιο θανάτου» και αυτός που το εκτέλεσε μπήκε σε… λάθος πρακτορείο, καθώς ήθελε να βγάλει από την μέση άλλον πράκτορα του ΟΠΑΠ!

Ζήτησε προστασία από την Αστυνομία

Εκείνη την εποχή, μόλις 500 μέτρα μακρύτερα στον ίδιο δρόμο, διατηρούσε πρακτορείο ΟΠΑΠ και ο μεσίτης που βρέθηκε νεκρός την περασμένη εβδομάδα στο Χαλάνδρι. Το πρακτορείο του βρισκόταν στον αριθμό 65 της οδού Μάχης Αναλάτου, η οποία αποτελεί προέκταση της Η. Ηλιού στον αριθμό 65 της οποίας δολοφονήθηκε ο πράκτορας!

Θορυβημένος από την εν ψυχρώ εκτέλεση του συναδέλφου του, ο Γιάννης  Βλαντίκας έκλεισε άρον- άρον το δικό του πρακτορείο και εξαφανίστηκε αφήνοντας χρωστούμενα ενοίκια στην ιδιοκτήτρια του ακινήτου. Ενάμισι χρόνο μετά, και ενώ είχε ανοίξει άλλο πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Λαγονήσι, ζήτησε προστασία από την Αστυνομία, επικαλούμενος φόβους ότι θα έχει την ίδια κατάληξη με τον συνάδελφό του λόγω της δολοφονίας στο Νέο Κόσμο!

Την ίδια εποχή, ο Βλαντίκας,  φέρεται να είχε συστήσει μια εταιρεία χρονομίσθωσης που ενοικίαζε εξοχικές κατοικίες, ενώ δήλωνε και… συγγραφέας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Espresso” η δολοφονία του πράκτορα στο Νέο Κόσμο εξακολουθεί να καλύπτεται  από πυκνό μυστήριο. Ως ύποπτος για την εκτέλεση είχε συλληφθεί  λίγους μήνες μετά ένας Αλβανός, που διαπιστώθηκε ότι με το ίδιο όπλο είχε πυροβολήσει τον αδελφό ενός επικίνδυνου ομοεθνούς του κακοποιού.

Ο αλλοδαπός είχε ομολογήσει στην απολογία του πως είχε τραυματίσει τον αδελφό του συμπατριώτη του, όμως αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με την δολοφονία του πράκτορα! Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως είχε πετάξει το όπλο και απέδειξε ότι την εποχή που έγινε η δολοφονία στο Νέο Κόσμο βρισκόταν στην Τρίπολη όπου εργαζόταν σε μια οικοδομή μαζί με συγγενικό του πρόσωπο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ