Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Μπήκαν σε μοναστήρι για να κλέψουν τα τάματα αλλά δεν τα κατάφεραν!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μπήκαν σε μοναστήρι για να κλέψουν τα τάματα αλλά δεν τα κατάφεραν!

Το… Θεό τους δεν είχαν οι δύο ληστές που αποφάσισαν να εισβάλουν σε μοναστήρι μέσα στις γιορτές για να κλέψουν τα χρυσά τάματα.

Οι δύο άνδρες, 42 και 22 ετών, διέρρηξαν την πόρτα, μπήκαν μέσα στον ναό του Αγίου Νικολάου στη Δυτική Αχαΐα και αφαίρεσαν από την εικόνα του Αγίου Νικολάου από το Ιερό Προσκύνημα των Σπάτων, χρυσά τάματα.

Πρόκειται για μία εικόνα, η οποία αποτελεί το επίκεντρο του μεγάλου ετήσιου Παμπελοποννησιακού προσκυνήματος. Ωστόσο, ο συναγερμός που υπήρχε, τους πανικόβαλε, ενώ όπως αναφέρει το pelop.gr, ο ένας από τους δύο που δεν πρόλαβε να αποχωρήσει άμεσα από το προαύλιο της μονής.

Αποτέλεσμα ήταν μόλις έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο να προδοθεί από τον πανικό του. Αρχικά παρουσίασε τον εαυτό του ως απλό προσκυνητή.

Έπεσε από τη μηχανή

Όπως φαίνεται, ο 22χρονος συνεργός του που οδηγούσε μηχανή τύπου εντούρο, με την οποία οι δύο σχεδίασαν να διαφύγουν προς τα ορεινά όπου και ο τόπος κατοικίας τους, είτε βιάστηκε και έφυγε από το προαύλιο του προσκυνήματος χωρίς τον 42χρονο, είτε πάνω στην βιασύνη τους, ο τελευταίος έπεσε από το δίκυκλο.

Τελικά, ο 42χρονος παραδέχθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση, δίνοντας στοιχεία και για την ταυτότητα του 22χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε μέσα στο σπίτι του. Σε έρευνα στην οικία του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο χρυσές αλυσίδες, μια χρυσή βέρα, ένα χρυσό δαχτυλίδι, ένα φύλλο χρυσού και τρία επίχρυσα μετάλλια, τα οποία εμφανίζεται να είχε αφαιρέσει από την εικόνα του Αγίου Νικολάου.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, επέστρεψαν όλα τα τάματα στον Ναό και τα παρέδωσαν στον εφημέριό του. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ