Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ξάφριζε ηλικιωμένες παριστάνοντας τον υπάλληλο της ΔΕΗ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ξάφριζε ηλικιωμένες παριστάνοντας τον υπάλληλο της ΔΕΗ

Παριστάνοντας τον υπάλληλο της ΔΕΗ κατάφερνε ένας 40χρονος να πείθει τα ανυποψίαστα θύματά του, που τον έβαζαν στα σπίτια τους πιστεύοντας ότι υπήρχε πρόβλημα στον πίνακα του ηλεκτρικού ρεύματος. Όμως, εκείνος έβρισκε ευκαιρία να ξαφρίσει χρήματα και αντικείμενα αξίας.

Μετά τις καταγγελίες τεσσάρων ηλικιωμένων γυναικών, οι άνδρες της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης κατάφεραν από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν να ταυτοποιήσουν τον 40χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, απάτη και απόπειρα απάτης.

Όπως αποδείχτηκε, και στις τέσσερις περιπτώσεις ο «μαϊμού» υπάλληλος της ΔΕΗ χρησιμοποίησε το ίδιο ακριβώς σχέδιο για να μπει μέσα στο σπίτια. Μάλιστα, για να γίνεται πιο πιστευτός όπου αυτό χρειαζόταν, επικοινωνούσε τηλεφωνικά σε έναν συνεργό του, ο οποίος παρίστανε τον προϊστάμενό του.

Συνολικά, από τα σπίτια των τεσσάρων γυναικών ηλικίας ηλικίας από 80 ως 93 ετών, ο 40χρονος κατάφερε να αρπάξει μετρητά ύψους 25.400 ευρώ, χρυσές λίρες και διάφορα χρυσαφικά και άλλα τιμαλφή. Τυχερή στάθηκε μόνο μια 84χρονη, η οποία φαίνεται πως αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή ότι κάτι ύποπτο έκρυβε η εμφάνιση του 40χρονου. Έτσι, όσο κι αν προσπάθησε να την πείσει για την «ιδιότητά» του, δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να φύγει άρον- άρον από το σπίτι της.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ